2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Prágában a tiltakozó gazdák trágyát szórtak ki a rakpartra

Trágyát öntöttek ki a prágai Edvard Benes rakparton az elégtelen mezőgazdasági támogatási intézkedések ellen tiltakozó cseh gazdák, megnehezítve a közlekedést – jelentette csütörtökön a cseh rendőrség az X közösségi oldalon.

"A gazdálkodók trágyát szórtak ki az Edvard Benes rakparton, és ezzel bonyolították a városi tömegközlekedés mozgását. A helyzet a személygépkocsik mozgását is nehezíti" - áll a közleményben.

A rendőrség dolgozik a forgalmi zavarok felszámolásán, és arra kérte a járművezetőket, hogy válasszanak alternatív útvonalat.

Később a rendfenntartók jelentették, hogy őrizetbe vették a trágyát szállító sofőrt. Több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Hogy pontosan melyek, az nincs meghatározva.

Az Idnes című hírlap korábban arról számolt be, hogy a cseh gazdák csütörtökön több száz traktort és egyéb mezőgazdasági gépet hoznak Prágába az ország minden részéről, tiltakozásul az ellen, hogy a hatóságok vonakodnak teljesíteni a köztársasági mezőgazdaság támogatására vonatkozó követeléseiket.

A gazdálkodók már megfogalmazott követelései között szerepel a vidéki foglalkoztatás támogatása, a földadó korábbi mértékének visszaállítása, az állattartó telepek támogatása, a cseh gazdálkodók aktív érdekvédelme az EU Ukrajnával kötött kereskedelmi megállapodásával kapcsolatban, valamint az EU Green Deal kiigazításaként.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató