2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Ítélet: Kényszergyógykezelésre küldték az újbudai rendőrgyilkost

Pénteken felmentette a bíróság Sz. Szilárdot, az újbudai rendőrgyilkost és elrendelte a kényszergyógykezelését. Perbeszédekkel, a vádlott utolsó szó jogán elmondott észrevételeivel, valamint ítélettel és az ítélet indoklásával végződött az újbudai rendőrgyilkos pere pénteken a Fővárosi Törvényszéken,- állítja a Telex nevű propaganda lap.



Egy korábbi tárgyaláson azt mondta a tárgyalóteremben jelenlevő rendőröknek, hogy „fogtok még szopni”. Mindezt aközben, hogy próbálta bizonyítani, önvédelemből cselekedett. Ehhez a narratívához a pénteki tárgyaláson is ragaszkodott, mind a perbeszédeket megelőző észrevételezéseinél, mind az utolsó szó jogán hangoztatta, hogy önvédelemből szúrta meg az ellene intézkedő rendőröket 2023 januárjában, akik közül az egyik, Baumann Péter hadnagy meg is halt.

Sz. Szilárd a pénteki tárgyalás elején lehetőséget kapott arra, hogy megint megossza a bírósággal az üggyel kapcsolatos észrevételeit. Úgy érezte, jó alkalom lesz ez arra, hogy elmondja, pár évvel ezelőtt egy tüntetésen ő szólt rá személyesen Gulyás Márton aktivistára, aki rendőrsorfalnak támaszkodva szavalta a Himnuszt, hogy hagyja abba amit csinál.

A pénteki tárgyalási napon megint központi témává vált Sz. Szilárd elmeállapota. A sértettek jogi képviselői a perbeszédeikben azt hangsúlyozták, hogy Sz. Szilárd teljesen adekvát módon védekezett a pénteki és az azt megelőző tárgyalásokon is, nem kóros az elmeállapota, így a kényszergyógykezelés helyett letöltendő börtönbüntetést kéne kapnia. Mind az elhunyt Baumann Péter, mind Kállai László jogi képviselői indítványozták, hogy újra kikérje a bíróság igazságügyi szakértő véleményét, ugyanis az utolsó tárgyaláson az Sz. Szilárdot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI-ben) kezelő orvos véleménye eltért a korábbi igazságügyi szakértőétől. A sértettek jogi képviselőinek indítványát ugyanakkor a bírónő elutasította.

Az elhunyt Baumann Péter hadnagy jogi képviselője perbeszédében felhozta példának azt is, hogy mi lenne ha negyven évvel ezelőtt követi el Sz. Szilárd azt, amit elkövetett. Szerinte akkor most nem az lenne a kérdés, gyógykezelést vagy mondjuk húsz év börtönt kapjon-e, hanem az, hogy gyógykezelést vagy halálbüntetést.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató