2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

"A pletykák hamisak" - Macron tagadta, hogy a 70 éves felesége transznemű

A pletykák hamisak és kitaláltak

– mondta Emmanuel Macron francia elnök, aki először szólalt meg azokról az állításokról, amelyek szerint a felesége, a 70 éves Brigitte, férfinak született és transznemű lenne.

Macron a dühének és csalódottságának adott hangot, amiért még mindig zajlik a spekulálás Brigitte Macronnal kapcsolatban, akit 2007-ben vett feleségül.

Azt mondta, hogy az emberek könnyen elhiszik ezeket a kitalált forgatókönyveket, és ez hatással van a magánéletükre.

A francia elnök a nemzetközi nőnapon tartott beszédet, néhány nappal az után, hogy Franciaország alkotmányba foglalta az abortuszhoz való jogot.

Emmanuel Macron szerint a feleségéről valótlanságokat terjesztő állítások jellemzően nőgyűlölő online támadások, amelyeket a nőknek nap mint nap el kell viselniük.

Tavaly jelképes pénzbírsággal büntettek meg két embert, amiért azt állították, hogy a francia államfő felesége férfinak született.

A pletykákat Brigitte Macron állítólagos transzneműségéről Amandine Roy, egy „látó” és a magát szabadúszó újságírónak tituláló Natacha Rey terjesztette. 2021 decemberében egy négyórás YouTube-videóban beszéltek arról, hogy

Brigitte Macron valójában egy Jean-Michel Trogneux nevű kisfiúként született 1953-ban. A francia first ladyt a Macronnal való házassága előtt Brigitte Trogneux-nak hívták.

Az eredeti feljelentés Ray és Roy ellen a magánélet, a képmáshoz fűződő jogok és a személyiségi jogok megsértése miatt történt, de a végső perben rágalmazás miatt indult. Ennek a végén született meg a döntés a jelképes pénzbüntetésről. A Rey és Roy által készített videót azóta eltávolították a YouTube-ról.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató