2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Vaskoporsóban vitt két bangladesi férfit egy román sofőr az M1-esen

Hátborzongató módon akart két bangladesi férfit az országon átcsempészni egy román sofőr. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M1-es autópályán kapcsolták le az autóst.

A NAV közleménye szerint az instabil ülések és az eltérő színű autókárpit árulta el a bolgár honosságú járművet a pénzügyőröknek. Concó pihenőhelyen vizsgálták át a gépkocsit, amikor kiderült a turpisság.

Az épített alváz alá egy kétméteres fém kalodát hegesztettek, amely szinte a földet súrolta.  Az alapos szemle közben a járőrök kivették az autó üléseit, ami alól előkerült az üreg bejárata. A „vaskoporsóban” két férfi feküdt összepréselve.

A NAV egyenruhásai a sofőrt azonnal megbilincselték és értesítették a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait. A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és „utasait” átadták a rendőrségnek.

A magukat bangladesi állampolgárnak valló férfiak a rendőri intézkedéskor magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató