2024. április 21. - Konrád
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Három ellenzéki párt is felvenné a pártlistájára Baranyi Krisztinát

A Kutyapárt múlt heti nyilvános felkérésével együtt már három ellenzéki párt kérte fel Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert, hogy szerepeljen a listáján az idei önkormányzati választáson.

A választási törvény módosítása óta a polgármesterek nem lehetnek saját jogon, közvetlenül a Fővárosi Közgyűlés tagjai - így Baranyi és más független képviselők is csak pártok felkérésére kerülhetnek fel a listára.

Baranyinak két párt listavezetést, a harmadik pedig a lista második helyet ajánlotta.

„Rendkívül megtisztelő a bizalmuk, nagyon hálás vagyok érte. Mindhárom tisztességes, őszinte, nagyvonalú ajánlat, nem kérnek cserébe semmit. Belátásom, hogy a budapestiek érdekeit a legjobb meggyőződésem szerint képviselve működhetek a közgyűlésben, nincs pártfegyelem és rám bízzák azt is, hogy beülök-e a frakciójukba, vagy független fővárosi képviselő maradok.

Úgy gondolom, hogy ilyen ajánlatot nem szabad visszautasítanom”

- írja Facebook-posztjában.

Az előválasztást nagy fölénnyel nyerő, az LMP és a Kutyapárt támogatását élvező Baranyi ellen a megállapodás értelmében több ellenzéki párt nem indított jelöltet a 2019-es önkormányzati választáson, a képviselő ezután csak LMP-s és kutyapártos alpolgármestereket választott maga mellé. Az LMP tavaly januárban, a Momentum pár hónapra rá biztosította a polgármestert a támogatásáról, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig nyilvánosan a múlt héten kérte fel Baranyit, hogy legyen a párt budapesti listavezetője.

Ha Baranyi elfogadja a felkérést, akkor a lista második helyén Kovács Gergely társelnök, XII. kerületi polgármesterjelölt, a harmadikon Döme Zsuzsanna társelnök, a negyediken pedig Nagy Dávid pártigazgató, IV. kerületi polgármesterjelölt szerepel majd. A sorrendről a párt elnöksége döntött a tagság korábbi felhatalmazásával. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató