2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Rendőrökre és mentősökre lőtt egy férfi Budapesten

Egy férfi szerdán riasztotta a rendőröket, hogy fia betört a lakásukba, majd azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz. Az apa ekkor hívta a rendőrséget, akikre a fia egy gázpisztollyal rátámadt, majd bezárkózott a lakás egyik szobájába.

Szerdán egy budapesti férfi tett bejelentést a rendőrségen, miszerint fia betörte a házuk egyik ablakát, majd a lakásban azzal fenyegette az apát, hogy öngyilkos lesz. Ezért a rendőrséggel együtt a mentők is a házhoz mentek.

Az őrjöngő 40 év körüli részeg férfi a gyanú szerint begyógyszerezte magát. A rendőrök felszólították, hogy jöjjön ki a lakásból, azonban a férfi ezt nem tette meg, és

a korábban betört ablakon keresztül egy gázpisztollyal rálőtt a rendőrökre és a mentősökre, akik alig 3-4 méterre álltak a háztól.

Ezután a férfi kilépett a bejárati ajtó elé, majd onnan 5-8 méter távolságból újabb három lövést adott le két rendőr felé. A begyógyszerezett férfi ezután a rendőrök felé indult, miközben a fegyverrel hadonászott és azt ordította a rendőröknek, hogy takarodjanak.

A férfi az ordítozás után visszament a házba, és a fürdőszoba ajtaját magára zárta, így próbált megszabadulni a rendőröktől, akik betörték a fürdőajtót és gázspray-vel lefújták az őrjöngő férfit, ezután pedig kényszer intézkedéssel tudták csak kihozni a fürdőszobából.

Az ügyészség a férfit őrizetbe vette, és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatta ki, majd javasolta a letartóztatását. A bíróság ma dönt a férfi ügyében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató