2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Magyar Pétert ismét feljelentették, most az Alkotmányvédelmi Hivatalnál

A focistafeleség illegálisan szerezhette állítólagos bizonyítékait, amelyeket eddig nem mutatott be.

Ismét feljelentették Magyar Pétert, mivel – amennyiben igazak az állításai – jogtalanul jutott hozzá adatokhoz, tiltott tevékenységet végzett – értesült a Magyar Nemzet.

A lapunk korábban beszámolt róla, hogy Magyar Pétert már följelentették hamis vád bűntett gyanúja miatt, miután négy órán keresztül hallgatták ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen a Völner–Schadl-ügy kapcsán.

Akkor Magyar Péter három dolgot állított:

- Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tudott a Schadl-ügyről. 
- A nyomozás lezárulta és Schadl György végrehajtó kamarai elnök meggyanúsítása előtt fél évvel a kormány tudott arról, hogy megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták a később ugyancsak meggyanúsított és megvádolt Völner Pál igazságügyi államtitkárt is.
- Rogán Antal emberei manipulálták az ügyészségi iratokat, valamint azt, hogy ezekre mind van bizonyítéka.

Magyar Péter állításai szerint ismeri a kormányzati belső rendszer, illetve a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter által felügyelt titkosszolgálatok működését, továbbá bizonyítékai vannak arra, hogy a Völner–Schadl-ügy ügyészségi iratait Rogán Antal miniszter és/vagy emberei kedvük szerint manipulálták.

Ez felveti annak a lehetőségét, hogy tiltott tevékenységet folytatott, jogosulatlanul férhetett hozzá adatokhoz

– mutatott rá levelében a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István.

Tiltott tevékenységre utalhat az is, hogy a sajtóban Magyar Péter Magyarország kormányának több miniszterével folytatott beszélgetését hangrögzítő eszköz segítségével – vélhetően az érintettek tudta, és beleegyezése nélkül – rögzítette.

Érdemes megfontolni vizsgálat lefolytatását, hogy kiderüljön, mi az alapja a sajtóban megjelent állításoknak – hívta fel a figyelmet a bejelentő.

Hozzátette: az eddig megjelent információk arra engednek következtetni, hogy ismeretlenek próbálnak beavatkozni Magyarország politikai, pénzügyi, gazdasági rendszerébe. Ezen befolyásolási törekvések felderítése, akadályozása, a módszerek megismerése a titkosszolgálatok feladata.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató