2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kiengedték a fegyházból Vizoviczki Lászlót

Szabadult a fegyházból a rendőrök megvesztegetése és költségvetési csalás miatt elítélt Vizoviczki Lászlót – tudta meg a Magyar Nemzet. A Hajógyári-sziget volt urának két ítéletét összbüntetésbe foglalták, aminek köszönhetően Vizoviczki már szabad ember.

Március közepén kiszabadult a fegyházból a Hajógyári-sziget egykori ura, Vizoviczki László – értesült a Magyar Nemzet. A diszkópápát évekkel ezelőtt költségvetési csalás és rendőrök megvesztegetése miatt hét-hét év szabadságvesztésre ítélték. Mivel mindkét ügyében kimondták a bűnszervezetet, kedvezményt nem kaphatott.

Néhány éve ugyanakkor a két büntetését összbüntetésbe foglalták, ám egy jogorvoslati indítványnak köszönhetően tavaly decemberben született ezzel kapcsolatban egy újabb döntés, ami kedvező volt Vizoviczki számára:

a férfi összbüntetése így nyolc évre és néhány hónapra rövidült. Ezt a döntést a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta.

Ennek értelmében a Hajógyári-sziget egykori ura szabadulhatott, hiszen beszámították neki a letartóztatásban, valamint a házi őrizetben (az új büntetőeljárási törvény szerint bűnügyi felügyeletben) töltött időszakot is.

Az éjszakai mulatóiról és diszkóiról elhíresült Vizoviczki Lászlóra és bűntársaira 2012. május 31-én hatalmas rendőrségi és ügyészségi razzia közepette csaptak le Budapesten. A Hajógyári-sziget ura mellett elfogtak több, magas beosztású rendőrt is: bilincs kattant a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori irányítója, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetője, valamint a BRFK volt felderítő nyomozója csuklóján is. 

Az akkori gyanú és a későbbi vád szerint a diszkócsászár milliós összegeket fizetett azért, hogy bűnügyi információkhoz jusson, illetve szórakozóhelyeit ne zargassák „feleslegesen” a hatóságok, konkurensei diszkóit viszont razziákkal lehetetlenítsék el. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató