2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

A Telex vezetői vettek maguknak egy új újságot. Nem tudni mennyiért és milyen pénzből. A szerkesztőség tagjai kiakadtak.

Annak ellenére, hogy a Telex újságot működtető cég tulajdonosi jogainak jelentős része a szerkesztőség kezében van, a menedzsment az újságírókat megkerülve vásárolt új újságot – erről írt a Media1.

A Telex mögött a Van Másik Zrt. áll, amelynek három legfontosabb részvényese, Kárpáti Márton és testvére, Kárpáti András, valamint Pusztay András. Ők közleményben jelentették be, hogy egy újonnan létrehozott céghálón keresztül felvásárolták a G7 nevű gazdasági portált. Csakhogy ennek sem a Telex, sem a G7 szerkesztősége nem örül, és a Media1 úgy tudja, 

a közeljövőben távozások is lesznek.

A Kárpáti fivérek és Pusztay András két új céget alapítottak: az egyik a Newsdesk Publishing Kft., a másik pedig ennek a leánya, a Gazdrovat Kft. Az utóbbi szerezte meg a 2022-ben 129 millió forint éves nettó árbevételt elérő G7.hu-t. Hogy milyen pénzből és mennyiért, az nem ismert. A terv az, hogy a Telex nyitóoldala a G7 gazdasági tartalmaival bővül.

Az újságírók azt sérelmezik, hogy a Telex vezetői nem a Telexnek vették meg a G7 portált, hanem saját maguknak. Az érintettek közül pedig sokan azt sejtik, hogy a háttérben ezzel éppen azt a modellt (az Index működését alakítsák át és egyes rovatait szervezzék ki különálló cégekbe) kívánják bevezetni a Telexnél, amely miatt az újságírók a korábbi munkahelyükről, az Indextől eljöttek.

Szó szerint kész tények elé állították a telexeseket. Pedig a Telex azzal reklámozza magát az adományozói felé, hogy a lap munkatársai egyben részvényesek is

– erről beszéltek a Media1-nek többen is a telex szerkesztőségéből. Hozzátették: ezzel a vezetők lényegében a saját személyes pecsenyéjüket sütögetik, amihez a Telex infrastruktúráját és látogatottságát fogják felhasználni.

A G7 eleve kis stábbal készül, de most azt hallani, hogy az üzletet követően nem maradhat tovább mindenki. A Telexnél pedig a mostani lépés könnyen újabb feszültség forrása lehet. A Media1 kereste az érintetteket, de nem kapott reakciót.

(Vg)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató