2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

“Putyin elfoglalja Harkivot, majd fokozatosan befejezi a háborút” – állítják Kreml-közeli források

Az ukrán dezinformációellenes központ március 28-án elutasította azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy Oroszország új offenzívát készül indítani Harkiv ellen, mondván, hogy Moszkva jelenleg „nem rendelkezik az erőforrásokkal” egy ilyen művelethez – olvasható a Kyiv Independent cikkében.

A nyilatkozatra két nappal azután került sor, hogy a Meduza orosz független médium névtelen, Kreml-közeli forrásokat idézett, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azt fontolgatja, hogy megpróbálja elfoglalni Harkivot, és ezt követően „fokozatosan befejezi” a háborút.

A források azt mondták, nem rendelkeznek információval arról, hogy született-e már ilyen döntés.

Egy másik forrás a Meduzának azt mondta, hogy Putyin „kész a végsőkig elmenni – akár Kijevig –, és nem törődik semmivel”. A médium valamennyi beszélgetőpartnere bizakodását fejezte ki, hogy Putyin az Ukrajna elleni háború folytatását tervezi.

Minden hazugságuk a város (Harkiv) bekerítésére való készségről a belső és külső közönségnek szól, és a félelempropaganda kampány része” – mondta Andrij Kovalenko, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsnak alárendelt Dezinformációellenes Központ vezetője.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató