2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Tévedésből végeztek abortuszt egy nőn Csehországban

Két terhes nő került egy prágai kórházba, az egyik egy rutinvizsgálatra érkezett, a másik pedig egy abortuszt akart elvégeztetni. Az orvosok azonban valahogy összecserélték a két nő kórlapját, és a rutinvizsgálatra érkező nő terhességét szakították meg. A tévedésről először a CNN Prima News tévécsatorna számolt be, a cseh egészségügyi minisztérium megerősítette azt. A minisztériumot a kórház vezetősége tájékoztatta, és legmélyebb sajnálatát fejezte ki a betegnek és családjának – tájékoztat a Magyar Nemzet.

Az egészségügyi minisztérium szóvívője leszögezte, hogy "megbocsáthatatlan emberi hiba történt", a vétkeseket egyelőre felmentették a szolgálat alól".

A kórház maga jelentette be a Novinky.cz hírportálnak, hogy kész kártérítést fizetni. Sajtóértesülések szerint mindkét áldozat külföldi, akik életvitelszerűen élnek Csehországban. Klára Slámová ügyvédnő szerint ez bűncselekménynek minősül.

"Ez a végzetes következmény és cselekedet természetesen nagyon komoly bűncselekménynek, súlyos testi sértésnek minősül. Hat hónaptól négy évig terjedő börtönbüntetéssel vagy pénzbírsággal kell számolniuk" – mondta Slámová.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató