2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Tizenhat év fegyházat kapott a kislányait éveken át erőszakoló férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kiskorú gyermekeihez szexuálisan közeledő férfival szemben kiszabott 16 év fegyházbüntetés helybenhagyását indítványozta.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi éveken át szexuálisan molesztálta a lányait, illetőleg őket és a kiskorú nevelt fiát rendszeresen bántalmazta, trágár, becsmérlő kifejezések használatával szidalmazta. A férfi súlyos mértékben veszélyeztette gyermekei testi, lelki és értelmi fejlődését.

A Szegedi Törvényszék a férfit 2 rendbeli szexuális erőszak bűntette, 2 rendbeli szexuális kényszerítés bűntette, 3 rendbeli kapcsolati erőszak bűntette és 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és eltiltotta minden olyan foglalkozástól, melynek keretében kiskorúakkal kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen az elkövető és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, és bár a férfi cselekményeinek jogi minősítése helyesbítésre szorul, a kiszabott büntetések arányosak.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

(ugyeszseg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató