2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Magyarsága miatt támadtak egy kiskorú sportolóra Romániában

Kelemen Hunor a román vezetők fellépését sürgeti egy magyarsága miatt bántalmazott 15 éves sportoló ügyében.

„Eddig és ne tovább!”

– jelentette ki az RMDSZ elnöke pénteken közösségi oldalán közzétett videóüzenetében, arra reagálva, hogy egy 15 éves lugosi tornászt román társai brutálisan bántalmaztak egy edzőtáborban, „csak azért, mert magyar".

Úgy értékelte, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) magyarellenes kampánya vezetett ide, illetve az, hogy a román társadalom évek óta szó nélkül tűrte a gyűlöletkeltést.

Az RMDSZ elnöke felkérte román politikustársait és az állam vezetőit, hogy ítéljék el az esetet, mert „ezt nem lehet szó nélkül, illetve következmények nélkül hagyni, a magyarellenességet vissza kell szorítani”.

Amint a Maszolon megírták, a nyilvánosságra került információk szerint az Európa-bajnokságra készülő fiatal tornászok a resicabányai edzőtáborban mulatozásba kezdtek, alkoholt fogyasztottak, dohányoztak. Két – ugyancsak kiskorú – sportoló nekirontott a magyar nemzetiségű fiúnak. 

Állítólag kikötözték a fűtőtesthez, lenyírták a haját, levetkőztették, erőszakkal alkohollal itatták, a fejére hamuztak és szexuális játékot mímeltek vele. „Ungure” – kiabálták rá, miközben senki sem állította le a megaláztatását. 

Az áldozat másnap távozott az edzőtáborból, hazament Lugosra, ahol elmondta a szüleinek a történteket – írja a Maszol.ro portál.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató