2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Elkapták a férfit, aki betörte a szegedi Fidesz-iroda egyik ablakát

A rendőrök előállították azt a férfit, aki betörte a szegedi Fidesz-iroda ablakát. Az ügyben rongálás és garázdaság bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Korábban megírtuk, hogy péntekről szombatra virradóra betörték a szegedi Fidesz-iroda ablakát. Valószínűleg szándékosan dobhatták be a pártiroda ablakát, ugyanis pont a Fidesz feliratnál érte az üveget a támadás. A Délmagyar szerint az üvegszilánkok még kora este is ott voltak, és négy polgárőr vigyázta a rendet szombat este fél hét körül a szegedi Deák Ferenc és Victor Hugo utca sarkánál.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az adatgyűjtést követően néhány órán belül a nyomozók azonosítottak majd előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra egy 22 éves helybéli férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben rongálás és garázdaság bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A szegedi Fidesz-iroda életében nem ez volt az első támadás, legutóbb 2022 nyarán dobálták meg a pártirodát Molotov-koktéllal, nem sokkal a katatörvény bevezetése után.

2018 végén pedig a bejárati ajtó üvegét dobták be, egy nappal később pedig a frissen üvegezett ajtót fehér festékkel öntötték le.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató