2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Hallgat a “független-objektív” sajtó a hídpénzbotrányról

Újabb fajsúlyos információk kerültek nyilvánosságra, amelyek megerősítik a korrupció gyanúját a Lánchíd felújítása kapcsán. Ezek azonban úgy tűnik nem érik el a független, objektív sajtó, azaz a FOS ingerküszöbét, hiszen be sem számolnak róla. 

Nem kispályás ügyletről van szó, hiszen az eddigi adatok alapján másfél milliárd forint „hídpénz” áramlott a felújítást végző A-Híd Zrt.-től egy másik gazdasági társasághoz, a Sunstrike Hungary Kft.-hez, ami Vig Mórnak – az Amnesty International Magyarország nevű ngo igazgatója, Vig Dávid testvérének – a sok százmilliós számlagyárba belebukott, és praxisától eltiltott exügyvéd érdekeltsége.

A napokban több cikkben foglalkozott  a sajtó az ügyben felbukkanó új szereplővel – Hegedüs Dániel ügyvéddel – akinek irodája ugyanazon a címen van bejegyezve, ahol a Vig Mór -féle Sunstrike. Ez a tény azért lényeges, mert a Mandiner információi szerint a Lánchíd felújítását végző A-Hídtól a Sunstrike-hoz érkezett 1,4 milliárd forint egy részét Hegedüs a saját ügyvédi letéti számlájára utalta, majd onnan mintegy ötszázmillió forintot felvett készpénzben.

Síri csend a baloldalon
A hídpénzbotrány újabb súlyos fejleményeiről azonban a teljes baloldali nyilvánosság hallgat. A Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc emberei által irányított főváros legnagyobb, és a Blaha Lujza tér felújításán kívül gyakorlatilag egyetlen, érdemi beruházása körül egyre erősödő, másfél milliárdos korrupció gyanúja nem éri el a magát függetlennek és objektívnek nevező sajtóorgánumok ingerküszöbét.

Az elmúlt három nap sajtóhírei között a Telexen, a HVG-n, a 444-en, a 24.hu-n, a 168 órán, de az Indexen át egészen a Magyar Hangig, egy cikket sem találni a Lánchíd felújításával összefüggő  korrupciógyanús pénzmozgásokról.


(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató