2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Megszólalt a komcsi Népszava főszerkesztője: Gulyás Gergelyt azonnal el kellene küldeni

Visítanak a kommunisták.

Németh Péter az alábbiakat írja:

„Sajátos védekezést adott elő Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Visszatérve munkájához – valamelyest felgyógyulva betegségéből, műtétjéből – újra vállalta a kormányinfó levezetését, igaz, ezúttal ülve. Azt már erősen valószínűsíthetjük, hogy azért hívott két vendégmunkást – két minisztert – maga mellé, hogy elkerülje a sajtótájékoztató egyoldalúságát, hisz' könnyen kiszámolhatta: ha egyedül marad, csakis a Magyar-jelenség lesz az uralkodó téma.

Ezzel együtt megállapítható, hogy a miniszter messze elmaradt formájától, még azt a húsz percet, amelyet átengedett a sajtónak és saját magának, sem tudta jól abszolválni. Kétségtelenül tudott olyan mondatot elengedni, amely azóta is talányként lebeg a fejünk felett (mit és hogyan fognak neki még megköszönni, ha mégis köze lenne a Magyar-ügyhöz), de talán kijelenthető: egy ilyen tájékoztatón pont az lenne a feladata Gulyásnak, vagy bárki másnak, hogy egyértelműen fogalmazzon, világossá tegye a kormány és saját maga álláspontját, ne pedig megfejtetlen rejtvényekkel engedje el az újságírókat. (Más kérdés, hogy normál demokráciában az elképzelhetetlen lenne, hogy egy ilyen fontos beosztású kormányembert elengedjenek a sajtó munkatársai, megválaszolatlan kérdésekkel.)

De nem is volt ez a leggyengébb mondata Gulyásnak. Ám, hogy volt gyenge mondata, azon ne csodálkozzunk: a Fidesz két hónapja nem tudja, mit kezdjen a jelenséggel; hiába költ vagy százötvenmilliót a Megafon Magyar Péter lejáratására, egyelőre egyik bevált séma sem működik. Nem működik a baloldalizás, nem működik az erőszaktevő, egyáltalán nem működnek az Fidesz eddig bevált receptjei. Pedig már ráfordultak a háborúpártiságra, helyenként a gyurcsányozásra is. A mintegy 150 millió egyelőre kidobott pénznek mondható, de szerencséjükre nekik van kidobható 150 milliójuk. Sőt: több is, annyi, amennyit akarnak.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató