2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Reagált a magyar kormány Irán éjjeli támadására

Szijjártó Péter ismertette a magyar kormány álláspontját azzal kapcsolatban, hogy magyar idő szerint vasárnapra virradóra Irán megtámadta Izraelt.

A magyar külügyminiszter minden kétséget kizáróan leszögezte, hogy "Magyarország határozottan elítéli az Izrael ellen indított rakétatámadást”.

Ez az akció a közel-keleti konfliktus eszkalációjának veszélyét hozza magával, mely súlyos fenyegetést jelent a globális biztonságra.

A politikus egy korábban közzétett bejegyzésében azt írta, hogy a közel-keleti konfliktus eszkalációja miatt kérik az esetlegesen bajba kerülő magyar állampolgárokat, hogy a konzuli ügyeletnél jelentkezzenek.

„A közel-keleti konfliktus eszkalációja miatt kérjük az esetlegesen bajba kerülő magyar állampolgárokat, hogy a konzuli ügyeletnél jelentkezzenek! Iránban a +98 912 687 6005 telefonszámot, míg Izraelben a +972 58-6297948 telefonszámot lehet hívni.

Magyarország Tel-Aviv-i nagykövetsége eközben szintén kiadott egy tájékoztatást, mely szerint az Izrael és Irán között aktuálisan feszültebbé vált helyzetre, az ezzel kapcsolatosan a médiában is megjelent hírekre tekintettel felhívják minden magyar állampolgár figyelmét, hogy az eddigieknél is nagyobb körültekintéssel szervezzék az Izraelen belüli mozgásukat.

Egyúttal felszólították a zsidó államban tartózkodó magyarokat, hogy fokozott figyelemmel kövessék a biztonsági helyzet alakulásával kapcsolatos fejleményeket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató