2024. május 22. - Júlia, Rita
EUR : 385.91
USD : 355.12
Időjárás ikon21°15°

A Jobbik azonnali vizsgálóbizottság felállítását követeli a hídpénzbotrány ügyében

A napokban új bizonyítékok kerültek napvilágra a Karácsony Gergely, főpolgármesterrel kapcsolatos hídpénz-botrány ügyében, amire a Jobbik – Konzervatívok jelöltje is reagált.

Megírtuk: Karácsony Gergely korábbi állításainak teljes egészében ellentmond a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) friss jelentése a Lánchíd-beruházás ügyében. Részben azért, mert a hivatal által is megismert adatok alapján a beruházó A-Híd Zrt. több, egészen pontosan három alkalommal (2020. november 4., 2020. december 9. és 2021. január 19. napján) teljesített utalásokat, már a fővállalkozási szerződés megkötését megelőzően. Erről az ügy tényét is tagadó főpolgármester korábban másként nyilatkozott.

A jócskán megdrágult beruházás körül az adóhatóság is vizsgálódik.

 

A fejlemények kapcsán megkerestük Brenner Kolomant, a Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltjét is. Mint válaszában írta:

„Elkerülhetetlen a Lánchíd felújítása körül kialakult korrupciós botrány kivizsgálása! A KEHI jelentés után tovább gyűlnek a fellegek a Lánchíd körül. Azzal, hogy a kezdeményezésem ellenére 

Karácsony Gergely és a fővárosi közgyűlés nem állított fel vizsgálóbizottságot a botrányos ügy tisztázásának érdekében, súlyos mulasztást követtek el.

Nem szabad hagyni, hogy a nemzetünk szimbólumára a korrupció árnyéka vetődjön. Azonnal meg kell kezdeni az ügy kivizsgálását! Amennyiben Karácsony Gergelynek nincs mitől félnie, úgy a vizsgálat az ártatlanságát bizonyíthatná.”

Brenner szerint a budapestiek megérdemlik, hogy tisztán láthassanak ez ügyben is. „Mert a korrupciónak nincs színe! Bárki követi el, az az egyik legnagyobb bűnt követi el, a budapesti választópolgárokat sérti meg és bizalmatlanságot ébreszt a választott képviselőkkel szemben.

Karácsony Gergely haladéktalanul állítson fel vizsgálóbizottságot, és vállalja az esetleges következményeket! 

A meneküléssel, a hallgatással, a vádaskodással csak azt bizonyítja, hogy nem különb a fideszes egypárti túlhatalom embereinél!”

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató