2024. május 25. - Orbán
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Major Veronika olimpiai kvótát szerzett sportpisztolyban

Major Veronika párizsi kvótát szerzett női sportpisztolyban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs versenyének, melynek szerdai döntőjében a harmadik helyen zárt.

A keszthelyiek lövője gyakorlatilag a kvalifikációs időszak kezdete óta üldözte a kvótát, ám hiába lőtt az elmúlt években nagyon kiegyensúlyozottan és jutott be számos világversenyen a döntőbe lég- és sportpisztolyban is, a finálékban rendre lecsúszott a kvalifikációról. Legutóbb éppen ezen a versenyen, vasárnap a 10 méteres számban.

A vasárnapi negyedik hely után Major Veronikának nem volt ideje keseregni, a sportpisztoly alapversenye ugyanis már hétfőn megkezdődött és kedden zárult.

Ebben Győrik Csaba tanítványa ismét jól teljesített, különösen a keddi rapidlövészetben remekelt és 590 körrel a második helyen jutott döntőbe.

Az első kör nem sikerült jól Majornak, csupán egy pontot ért el, a másodikban viszont szinte hibátlan teljesítményt nyújtott (4 pont), így felzárkózott riválisaira. A hullámzás a következő két körben is folytatódott a részéről, a harmadikban két pontot lőtt, a negyedikben viszont mind az ötöt begyűjtötte.

Így négy kör után 12 ponttal állt, méghozzá a kvótaszerzés szempontjából kiváló helyzetben, ugyanis ekkor esett ki a versenyből a nyolcadik, a szingapúri pisztolyos, ráadásul a hetedik helyen a bolgár állt, akinek hátránya három pont volt Majorral szemben.

Következett az ötödik kör, melyben Major Veronikának „csak annyi dolga volt”, hogy maga mögött tartsa Mincsevát, amit az ekkor szerzett négy pontjával túl is teljesített, így megszerezte az olimpiai kvótát.

A magyar sportlövőknek ez a negyedik kvótájuk Párizsra. Korábban a puskás Pekler Zalán és Péni István, valamint a pisztolyos Fábián Sára Ráhel szerzett indulási jogot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató