2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A román sofőr kétezer forinttal akarta megvesztegetni a magyar rendőröket

„Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát” – mondta a férfi.

2024. április 14-én, 16 órakor, a Kőbányán szolgálatot teljesítő rendőrök észleltek egy parkoló autót. A kocsinak hiányzott az elülső hatósági jelzése, sérült volt a hátsó lökhárítója és az egyik hátsó lámpája, továbbá az úttesten a jármű mellett üvegtörmelék volt – írta Magyarország Ügyészsége.

Szabálysértés miatt a rendőrök intézkedést kezdeményeztek az autó mellett álló harmincas éveiben járó külföldi férfival szemben. A férfi átadta az iratait, amelyek ellenőrzésekor a rendőrök megállapították, hogy a járművet és a rendszámtáblát körözik.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy ezt követően a férfi 2.000 forint címletű papírpénzt akart a rendőr zsebébe tenni, miközben azt mondta, hogy „Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát”.

A pénz átadását a rendőr elhárította, egyúttal felszólította a férfit, hogy cselekményét fejezze be, mert azzal bűncselekményt valósít meg.

A férfi azonban a bankjegyet a rendőr zsebébe tette azért, hogy a rendőrök hivatali kötelességüket megszegve a megkezdett eljárást további intézkedés nélkül fejezzék be, és távozzanak a helyszínről. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetése miatt – gyorsított eljárásban – a mai napon bíróság elé állította.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató