2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Zsidózó jobbikos is indul az önkormányzati választáson

Juhák Tamás korábban kompenzációs listáról került be a pesterzsébeti önkormányzatba.

A dél-pesti kerületben gőzerővel készül az ellenzék a júniusi önkormányzati választásra. Ringbe száll többek között a polgármesteri székért az a Fekete Katalin is, aki korábban „véletlen” kifelejtett pár milliót a vagyonnyilatkozatából.

A XX. kerület polgármester címéért folyó ádáz küzdelem mögött felsejlenek a füstös szobában meghozott pártalkuk is, mint ismert, január elején a Momentum azt tudatta nagy csinnadrattával, hogy Gyuricza-Somodi Klárát indítják majd polgármesternek. Alig két hónapig örülhetett a politikus jelöltségének, mert a DK-s gőzhenger jött és darált: márciusban a Momentum visszaléptette Gyuricza-Somodit, ezek után pedig bejelentették, ők is a DK jelöltjét, a fentebb már említett Fekete Katalint támogatják. 

Egy ökölbe szorított emoji melletti „Tegyünk rendbe Pesterzsébetet! “ szlogennel röffentette be kampányát Juhák Tamás is, aki eddig is a Jobbik színeiben volt a kerület önkormányzati képviselője, ezen pedig a jövőben sem szeretne változtatni. 

A 6. választókörzetben induló Juhák sokaknak ismerős lehet, ugyanis ő volt az, aki korábban kis híján belebukott az antiszemita-botrányába. A Mandiner birtokába jutott korábban Juhák több Facebook-bejegyzése, amelyekben a politikus nem egyszer nyilvánosan zsidózott.

Isten éltessen, drága zsidó származású barátom! – köszöntötte fel egyszer ismerősét a jobbikos önkormányzati képviselő, míg máskor azt írta: „boldog neved napját, te zsidó!”.

Juhák közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt években a kerületi lakosság kisebb-nagyobb gondját sikeresen megválaszolta, továbbá úgy fogalmazott, hogy „az elmúlt időszak kellő tapasztalattal látott el azzal, hogy ezt a feladatot továbbra is vállalni tudjam”.

Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő 2020-ban bekövetkezett tragikus halálát követően a kormánypárt a motorbalesetben életét vesztő politikus lányát, az azóta már államtitkár Koncz Zsófiát indította, míg ellene az ellenzék beállt Bíró László mögé.

Bíró sorozatosan antiszemita bejegyzéseket, hozzászólásokat tett közzé Facebook-oldalán, nem egyszer „judapestezett”, de elmondta véleményét a „zsidó uzsora-banktőkéről” is. 

Juhák Tamás pesterzsébeti politikus jobbikos önkormányzati képviselőként aktívan részt vett az ellenzéki jelölt kampányában, a Jobbik hivatalos Facebook-oldala 2020 októberében ki is tett egy képet, amelyen Juhák látható a Bíró Lászlót támogató molinók előtt. Bíró végül visszalépett az előválasztástól. 

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató