2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Elon Musk élesen reagált az Ukrajnának nyújtott segélyek kongresszusi jóváhagyására

Az amerikai milliárdos, a világ egyik leggazdagabb embere, az X-közösségi oldal tulajdonosa ismét kiakadt az amerikai kormány húzása miatt.

Musk megkérdőjelezte a kilépési stratégiát az Ukrajnának nyújtott új segély jóváhagyása után.

Musk az X-en David Sacks üzletember posztjára reagált, amelyben úgy számolt, hogy a kiutalt segély, amelyet „Ukrajna megmentéseként” hirdetnek, az Ukrán Fegyveres Erők tavaly nyári ellentámadásának pontosan a felére elegendő lenne. ami végül kudarcot vallott.

"A legjobban az aggaszt, hogy nincs kilépési stratégia, csak egy örök háború, amelyben fiatalok halnak meg a lövészárokban tüzérségi lövedékek vagy géppuskák és mesterlövészek által aknamezőkön" - írta Musk a poszt alatt.

A milliárdos felhívta a figyelmet Sacks bejegyzésére is, amelyben meglepetésének adott hangot amiatt, hogy az Egyesült Államokban amerikai pénzek kiutalására szavaznak, és egy másik állam zászlóit lengetik (a demokraták a Kongresszusban Ukrajna zászlóit lengették a csomag elfogadása után – a szerk.) hazafiaknak nevezik, míg a hazai problémák megoldását, például a saját határ védelmét támogatókat külföldi befolyás ügynökeinek.

– Őrület – mondta az üzletember.

Szombaton a képviselőház elfogadott egy törvényjavaslatot, amely közel 61 milliárd dollárt juttat Ukrajnának. A képviselőház jóváhagyása után a dokumentumot az amerikai szenátusnak küldik megfontolásra. Emellett elfogadtak egy olyan törvényjavaslatot is, amely az orosz szuverén vagyonok Ukrajna javára történő elkobzásáról tartalmaz rendelkezést.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató