2024. május 25. - Orbán
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Makizaj büszke magára: egy éve tanul románul

Hódmezővásárhely polgármestere azt is elárulta, hogy mit tanulna még szívesen, ha lenne elég ideje.

Ahogy arról még tavaly év elején beszámoltunk, rendhagyó videóval jelentkezett Márki-Zay Péter.

Hódmezővásárhely polgármestere akkor egy vidóban arról beszélt, hogy idegen nyelveket, finnt és románt tanul a Duolingo alkalmazás segítségével. Természetesen még ebbe a bejelentkezésbe is sikerült neki egy kis „orbánozást” belevinnie. Ahogy haladt előre a leckékkel, oda-odaszúrt a miniszterelnöknek.

„Tehát ez hasznos dolog”

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője „bokros” teendői mellett úgy tűnik kitartó volt, hiszen mint az egy legutóbbi TikTok-videójából kiderült, még mindig tanulja az applikáció segítségével a román nyelvet.

A politikus, – aki 2024-ben ismét indul a polgármesteri székért a csongrád-csanádi megyeszékhelyen – azt is elmondta, hogy a román nyelv azért volt érdekes számára, mert gyakran jár Erdélyben, Romániában, és „ott segít, hogyha bemegyek, egy boltba vagy egyszerűen az útmenti kiiratokat és turistatáblákat tudjam értelmezni. (...) Tehát ez hasznos dolog” – jelentette ki.

De kérdésre válaszolva elárulta, hogyha ideje engedné, akkor 

még elsajátítana pár idegen nyelvet.

A rövid videóban Márki-Zay arra is kitért, hogy bár sok minden érdekelte, például a földrajz vagy a hittudomány, de azokra nem jutott ideje.

@markizaypeter Mit tanulnék, ha lenne rá időm? #MZP #márkizay #márkizaypéter #kérdezzfelelek #huntiktok #mmn24 #nyelvtanulás ♬ eredeti hang – Márki-Zay Péter - Márki-Zay Péter

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató