2024. június 14. - Vazul
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

A következő órákban dől el Fico sorsa

Robert Fico szlovák miniszterelnök pártja szerint a következő órák döntőek lesznek.

"Az elkövetkező órák döntenek"

- áll a Smer párt közleményében, amelyet Fico vezet.

Magasabb szintű egészségügyi intézménybe szállították Robert Fico szlovák miniszterelnököt, aki ellenezte Ukrajnának fegyverszállítását és NATO-tagságát – írja a Reuters az egészségügyi intézmény képviselőjére hivatkozva.

A Fico elleni merénylet egy kormányülés után történt a Pozsonytól 190 kilométerre fekvő Gandlova városában. Fico a mellkasán és a hasán sérült meg.

Az ügynökség szerint Fico eszméleténél volt, amikor kórházba szállították, és életjeleit stabilizálták.

„A nyitrabányai kórházban végzett kezelés után Ficót egy magasabb szintű egészségügyi intézménybe szállították” – áll az ügynökség anyagában.

Fico szlovák miniszterelnök többször is ellenezte Ukrajna fegyverszállítását, és azt is kijelentette, hogy blokkolja Ukrajna NATO-tagságát, mivel ez a harmadik világháború kitörését jelentené. Fico szerint az ukrajnai konfliktus még 2014-ben „az ukrán neonácik féktelen viselkedésével” kezdődött, és Oroszországot megtévesztették azzal a hittel, hogy a NATO abbahagyja a terjeszkedést. Szlovákia miniszterelnöke az ellen emelt szót, hogy katonai állományt küldjenek Ukrajnába. Szerinte a NATO-csapatok esetleges kiküldése ebbe az országba a konfliktus eszkalációjához vezetne.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató