2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Baleset érte a helikoptert, amely az iráni elnököt szállította

A hírek szerint baleset érte az iráni elnököt, Ebrahim Raiszit szállító helikoptert.

Iránban jelenleg is próbálkoznak a mentők elérni a helikoptert, mely elmondásuk szerint egy „incidensbe” keveredett, miközben Ebrahim Raiszi iráni elnököt és a kíséretét szállította.

A Tasnim íráni hírügynökség jelentése szerint a baleset Kelet-Azerbajdzsán területén történt. Az elnököt ugyan nem tudták elérni, de a kíséretének néhány tagjával sikerült felvenni a kapcsolatot, így megnőtt az esélye annak, hogy a balesetnek vannak túlélői.

A konvojban három helikopter volt és kettő biztonságban odaért az úti célhoz. A balesetet szenvedő gépen utazott Hossein Amir-Abdollahian külügyminiszter is.

Ebrahim Raiszi elnök azért tartózkodott Azerbajdzsánban, hogy az ország elnökével, Ilham Alijevvel közösen felavasson egy gátat.

A mentőerők katonai és rendészeti segítséggel nagy erőkkel keresik a helikoptert, ám a környék ködös légköre és a nehéz időjárási körülmények megnehezíti a munkájukat.

Az állami televízió szerint az incidens a fővárostól, Teherántól mintegy 600 kilométerre északnyugatra fekvő Dzsolfa város közelében történt. Egyes hírforrások szerint azonban nincs halálos áldozata a történteknek. A Tasnim hírügynökség szerint sikerült kapcsolatba lépni a helikopter személyzetével, ám az iráni média egymásnak ellentmondó beszámolókat közölt az incidensről, és hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató