2024. június 12. - Villő
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Itt van a svájci szállodahajó, amelyet feltartóztattak a verőcei súlyos baleset után

Szombat éjjel baleset történt a Dunán Verőcénél, ahol egy szállodahajó ütközött egy másik kisgéphajóval. A halálos hajóbalesetben ketten meghaltak és öten eltűntek. Az érintett szállodahajó Komáromnál állt meg, fotó is készült róla.

A Pest vármegyei katasztrófavédelemhez néhány perccel éjfél előtt érkezett bejelentés a halálos hajóbalesetről: kiderült, hogy egy szállodahajó és egy másik hajó ütközött szombaton éjjel Verőcénél a Dunán. A szállodahajó később Komáromnál állt meg, és a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál fotót is közölt róla.

A felvételen jól látszik, hogy a balesetben érintett hajó orra megsérült.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt közölte: a rendelkezésre álló információk szerint összesen nyolc felnőtt utazott a kisgéphajón, közülük ketten életüket vesztették, öten pedig eltűntek.

Három férfit és két nőt jelenleg is motorcsónakokkal és drónokkal keresnek.

A rendőrségtől a vármegyei lap azt is megtudta, hogy a szállodahajót Komáromnál állították meg, és a vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. A rendőrök mindkét hajót átvizsgálják, és büntetőeljárást rendeltek el több ember halálát okozó, vízi közlekedés veszélyeztetése miatt ismeretlen tettessel szemben.

A közszolgálati televízió híradójának információi szerint egy 119 méter hosszú svájci szállodahajó érintett a balesetben. A Heidelberg nevű jármű csak áthaladt volna Komáromnál, ahonnan folytatta volna útját a Dunán.

(MNO, Kemma)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató