2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

A Magyar Péter Színház bemutatja: Pünkösd

A mindig fröcsögő, kommunista Bartus László publikálta élete első értelmes cikkét, amivel beleszállt Poloska Péterbe.

„Amikor pedig eljött pünkösd napja, és mindnyájan egyakarattal együtt valának Szentesen, nagy hirtelenséggel mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése behajtott a térre az álmessiás nemzeti platós autója. A Szentlélek helyett megérkezett  Magyar Péter. Megkönnyebbültek.

Jelenléte betöltötte az egész teret, és megtelének mindnyájan a Magyar Péter iránti hamis szeretettel és reménységgel, holott azt sem tudják vala, kicsoda. Magyar kettős nyelvvel szóla hozzájuk, ahogy a kígyó adta neki szólni.

Minekutána pedig ez a zúgás lőn, zavarodás támadt, mert mindenki azt hallotta szólni, amit hallani akart. Mintha gondolataikban olvasott volna, nem volt abban semmi megütközésre méltó, amitől bódult állapotba kerültek, egyesek mondának: édes bortól részegedtek meg.

Péter azonban előállván, monda nékik: nem részegek ezek, amint ti állítjátok, hiszen a napnak tizedik órája van. Hanem ez az, ami megíratott a liberális értelmiség hamis prófétái által, hogy a Fideszből jön el a szabadító, az ámításnak szelleme által, amit most láttok.

Ettől veszítette eszét mindenki, aki hamis messiásra vágyik és szereti a hazugságot. Ez lészen büntetése.

Monda Péter: kitöltök az én hamis antikrisztusi szellememből minden testre, és a ti ifjaitok hamis látásokat látnak, és a ti véneitek hazug álmokat álmodnak, és mennek a vágóhídra. Békére, szeretetre, összefogásra van szükség, de mi nem fogunk össze senkivel.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató