2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

Magyar Péter jelöltje nyakig benne van a Soros-birodalom kiszolgálásában, aki a Facebook jogtanácsosa is

A Tisza párt több jelöltje a magyar közéletben ismeretlen, de a Soros-hálózat számára annál inkább ismert szereplő. Mindennek azért is van jelentősége 2024 májusában, mert a milliárdos spekuláns visszatérően a háború folytatását és eszkalációját hangsúlyozza. Mindeközben maga Magyar Péter többször is arról beszélt, hogy nincsenek háborúpártiak az ellenzékben. Ezt az állítást azonban tucatnyi idézet cáfolja – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint gyakorlatilag biztosra vehető, hogy európai parlamenti képviselő lesz öt évre Dávid Dóra, a Tisza párt listájának második helyezettje.

A jogász jóformán ismeretlen a magyar közéletben, és a sajtókérdésekre Magyar jelöltjei egyelőre nem hajlandók válaszolni. Néhány dolgot ugyanakkor lehet tudni Dávid Dóráról.

A Magyar Nemzet azt írja róla, hogy  régóta külföldön él.

2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük

– olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet azt is kderítette, hogy ezt követően Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

A Magyar Nemzet azt írja:

A jogász 16 éves kora óta külföldön él, jogi végzettségeit is Angliában, illetve Németországban szerezte. Több nagyvállalatnál is dolgozott,

jelenleg a Facebook/Meta jogtanácsosa.

Mindez szintén rengeteg kérdést vet fel, többek között a legfontosabb közösségi médium kampányban játszott szerepe, annak jövőbeli európai szabályozása, a választásokon induló jelöltek egyenlő feltételek mellett zajló versenye kapcsán. Dávid Dóra ugyanakkor egyelőre nem vállalt olyan nyilvános közszerepléseket, ahol egyáltalán lehetőség lenne kérdezni tőle életútja, Soros-kapcsolatai és a Facebook anyacégénél betöltött szerepe kapcsán. Miközben továbbra sem tudni, hogy a liberális jogász rendezvényeit ki finanszírozza, Soros György médiumai szinte kivétel nélkül felsorakoztak Magyar Péter mögött. Ugyanakkor ma már az is közismert és bizonyított tény, hogy a dollárbaloldal 2022-es kampányát döntő részben a milliárdos spekuláns állta, bizalmi embereire bízva a kampányszervezést.

A lap arról is ír, hogy a Soros-kapcsolatok azért is lényegesek a választás szempontjából, mert az üzletember évek óta az orosz–ukrán háború folytatása mellett teszi le a garast. Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, nyilvánosan lobbizott az EU-nál, hogy az több mint ötven milliárd dollárral támogassa Ukrajnát. Mindemellett az amerikai spekuláns 2023 nyarán egyértelműen a háború folytatása mellett érvelt, mondván, a kollektív nyugati háborúpártiság ahhoz járult hozzá, hogy Ukrajna készen áll ellentámadást indítani, amint az összes beígért nyugati fegyver megérkezik. Soros György még a célpontok kijelölésébe is bele kívánt szólni: az amerikai spekuláns korábban arról írt a Project Syndicate nevű oldalon, hogy ha az ellentámadás sikeres lesz, a Krím-félsziget lesz a fő célpont, azon belül is az orosz hadsereg haditengerészeti központi bázisa. Az Origo által ismertetett írásban Soros azt is kiemelte, hogy amennyiben a korábban már megrongált Kercsi hidat az ukránok teljesen elpusztítják, akkor a Krím az ukránoknak lenne kiszolgáltatva a vízellátás terén. Soros konkrétan arra utalt, hogy az ukránoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a Krímet elzárják az ivóvíz elől, beleértve a polgári lakosságot, köztük a nőket és a gyerekeket is.

Mindeközben maga Magyar Péter többször arról beszélt, hogy nincsenek háborúpártiak az ellenzékben. Ezt az állítást azonban tucatnyi idézet cáfolja. Így például 2022. február elsején Fekete-Győr András (Momentum) elmondta: „Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató