2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Reagált a Sándor-palota Dobrev Klára vádjaira

A Sándor-palota szerda délután egy közleményben reagált arra, hogy Dobrev Klára köztörvényes bűnözőnek nevezte Sulyok Tamás köztársasági elnököt. Az államfői hivatal jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Mint megírtuk, Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt állította, dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy „Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző”.

Erre reagálva adott ki közleményt most a Sándor-palota.

„Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre. Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja"

– fogalmaztak a közleményben.

Végül azt is hozzátették:

A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató