2024. június 16. - Jusztin
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon24°18°

AntifaBandi: a Magyar Nemzet egy rasszista cikkben támadja Ali-t, Aram-ot és Ferit

A Magyar Nemzet megírta, hogy Pikóék a Szikra nevű antifa-mozgalommal, Jámborékkal 3 olyan képviselőt indít, akik nem magyarok...

Az alábbi írás jelent meg a Magyar Nemzetben:

3 mosolygós fiatalember néz vissza az emberre a baloldal választási plakátjairól a II. János Pál pápa téren, Budapest VIII. kerületében. Pikó András polgármesterrel együtt fényképezték le; nála mindenesetre mosolygósabb. A fiatalembert Shakkour Aramnak hívják. Ha innen, az úgynevezett Népszínháznegyedből pár háztömböt tovább lépünk, akkor pedig azt látjuk, a Demokratikus Koalíció és szatellitjei Abd El Rahim Alit indítják a június 9-i önkormányzati választásokon. Egy további körzetben Camara-Bereczki Ferenc Miklós a formailag független, lényegében a baloldali jelölt; hármójuk közül egyedül ő most is tagja a józsefvárosi képviselő-testületnek. 

Hasonló korúak mindannyian. 

Shakkour Aram életrajzából kiderül: édesapja iraki kurd bevándorló, ő maga az élete nagy részét itt élte le, jelenleg szoftverfejlesztőként dolgozik. 



X-profilján viccesen azt írja: 

Shakkour Aram vagyok, ahogy a nevemből is látszik, vidéki származásúak a szüleim, anyukám nyíregyházi, apukám egy picit messzebbről jött.

Kevésbé vicces — legalábbis nekünk, itt a VIII. kerületben —, hogy a Jámbor András országgyűlési képviselő nevéhez köthető radikális baloldali Szikra Mozgalom aktivistája. 

Ez a mozgalom már több kétes ügyben vétette magát észre. 



Abd El Rahim Ali egy interjúban mondja el, hogy félig egyiptomi. Ő a Demokratikus Koalíció józsefvárosi elnöke; önmagában érdekes, hogy egy harmincéves fiatalember hogyan tud kötődni a Gyurcsány–Apró–Dobrev család pártjához. De a VIII. kerületben baloldali belharc dúl: az MSZP külön is indul a többiektől, és Stettner István, a Népszínháznegyed eddigi DK-s képviselője diktatórikus vezetési stílussal vádolja Abd El Rahman Alit. A baloldali belharc érinti az MSZP-s képviselőből papíron független jelöltté váló Camara-Bereczki Ferenc Miklóst is, aki életrajza szerint a nyugat-afrikai Bissau-Guineában született, de szintén nálunk nőtt fel, majd diplomázott. 

Józsefváros hetvenezres település, önálló városként a tizenkettedik legnagyobb lenne Magyarországon. Népesebb, mint számos vármegyeszékhely, például Szolnoknál vagy Kaposvárnál is többen lakjuk. Akkor is, ha 1990-hez képest húszezer fővel csökkent a főváros VIII. kerületének népessége, és nem kis mértékben ki is cserélődött. Mint más belpesti kerületekben, itt is számos külföldi él, elérve a tízezres nagyságrendet. Pikó András, a baloldali polgármester angol nyelvű kampányvideót is megjelentetett. A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület a télen külföldi szavazóknak tartott fórumot, többek között Karácsony Gergely főpolgármester, valamint Pikó részvételével. 

Több ezer nemzetiségi is lakja a VIII. kerületet, főleg romák, ukránok és németek. Bizonyos itteni problémák – hajléktalanügy, a helyi parkolási engedélyek ingyenességének megszüntetése – talán nem érdeklik a másutt élőket, de három, Európán kívüli bevándorló-hátterű politikus felbukkanása legalábbis figyelemreméltó még országos viszonylatban is. 

Mi zajlik itt? A rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem.

Ha egy amerikai kosárlabdacsapatban négy fekete mellett egy fehér is játszik, az feltűnik, noha semmi gondunk a fehérekkel. Ha egy jégkorongcsapatban hat főből egy fekete is szerepel, az is feltűnik, noha semmi gondunk a feketékkel. Ezt egyébként az elütés elvének nevezik az úgynevezett személyészleléssel foglalkozó szakemberek. Ugyanez a helyzet a Magyarországon megszokottnak tartottaktól eltérő nevekkel. Ma már nem divat a névmagyarosítás, amikor sok németesen vagy szlávosan hangzó (például szlovák) nevet magyar csengésűre cseréltek. 

Sokan feszengve közelítenek ehhez a témához. A Józsefváros című helyi lap újságírója mentegetőzve kezdi az interjúját: 

Abd El Rahim Ali, ez egy egzotikus név. Nem erre akarom kihegyezni a beszélgetést, de nyilván meg kell kérdeznem rögtön az elején, honnan ez a név, milyen származása van?
Elsőként a Demokratikus Koalíció háza táján lenne érdemes szétnézni. Mi az oka, hogy a magát 2026-ra a legnagyobbnak képzelő pártnak – saját helyi elnöke bevallása szerint – mindössze „húsz-harminc elég jól mobilizálható” aktivistája van egy hetvenezres településen, maga a helyi elnök pedig félig egyiptomi? 

A kerület tizenkét körzetéből a baloldal háromban bevándorló-hátterű jelölteket indít. Miért? Véletlen lenne ez?
Éppen akkora véletlen, mint amikor a félig vietnámi Le Marietta — aki szintén egészen véletlenül két országban is a Soros Alapítvány kiképzője volt — azt feleli arra, hogyan lett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt európai parlamenti listájának vezetője: „a semmiből Gergő és Suzi, az MKKP két társelnöke előállt” ezzel?      

Megannyi kérdés.

E sorok írójának felmenői sem Árpád vezérrel lovagoltak be a Kárpát-medencébe. De a társadalmi integráció nem egy vagy két nemzedéken át tart. A nyugati nagyvárosokban ma látható lánglelkű, törő-zúzó antifásokból, bevándorló woke-fiatalokból álló keltetőt nem akarunk sem Józsefvárosban, sem általában Magyarországon. Tartsanak maradinak vagy begyepesedettnek, de a bizalomépítéssel várnánk újabb öt évet. Legalább.   

Jámbor Bandi, az Antifa-vezér erre akadt ki, aki az alábbiakat írja:
 
Annyira kell a hatalom a Fidesznek, hogy még a rasszista támadástól sem riadnak vissza!

A Magyar Nemzet vezércikkben ment neki három ellenzéki józsefvárosi jelöltnek, három, a közösségért dolgozó embernek, mert mint írják: „A rasszizmus ronda dolog, ugyanakkor nem vagyunk színvakok sem."

Nem, kedves barátaink ott a Magyar Nemzetnél, nem színvakok vagytok, hanem rasszisták! Amikor nem a teljesítményt nézitek, hanem a származást három embernél, akiknek mindegyike itt nőtt fel és itt tesz a közösségért, akkor rasszisták vagytok! Egyikük, Ali például felesküdött honvéd, nehéz azzal vádolni, hogy nem érdekli Magyarország. Aram még nem is képviselő, de már egy csomó dolgot tett azért, hogy a környékén lakók élete jobb legyen: elintézte, hogy az egyik helyieket zavaró kocsma korábban zárjon és halkabb legyen, emellett csikkgyűjtőket rakott ki a Köztársaság téren, mert tényleg érdekli a köztisztaság. A harmadik ember, Feri pedig a kerület egyik, ha nem a legjobb képviselője, akinek a munkáját még a fideszesek is elismerik.

Hallottuk, hogy eddig is toltátok a suttogó propagandát, a hazugságot róluk, de most legalább mindenkinek és nyilvánosan kimutattátok, mit gondoltok valójában!

Nekünk ők a közösség tagjai, akik tesznek ezért a kerületért, dolgoznak az itt lakókért, de nektek, a munka nem érdekes, csak gyűlölködni akartok, hogy hatalmat szerezzetek, hogy a saját érdeketekben használjátok!

Hol a nagy békepártiság, amikor a Fidesz egy honvédnak, egy háború elől menekült gyemekének megy neki azért, hogy visszaszerezze a hatalmát?

Emlékszünk még, ‘19-ben, amikor Sára Botond munkatársa, aki azóta a Magyar Nemzet szerzője lett, a cigányok betelepítésével riogatott! Ez a gusztustalan gyűlöletkeltés már akkor sem működött Józsefvárosban. Ez a kerület más.

Itt nem azt nézzük, ki honnan jött, hanem hogy mit tesz! Nem azt nézzük, ki milyen származású, hanem azt, hogyan tudunk segíteni egymásnak! Ezért kaptatok ki itt sorban kétszer, és ezért fogunk megverni titeket június 9-én!

A helyzet ugyanis egyszerű: a gyűlöletkeltő Fidesz és a békés fejlődés között kell választani! Itt az emberek pedig jól fognak dönteni!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató