2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Poloska büszkén pózol a könyvtárba betörő, pénzhamisítási botrányba keveredő emberével

Bár Magyar azt állítja, nem ismeri botrányairól hírhedt gyulai szervezőjét, mégis együtt fotózkodott vele a Tisza Párt megyei koordinátorainak első országos találkozóján.

A Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt megyei koordinátorainak első országos találkozóján készült e cikkünk nyitóképe, amin jobbról az első helyen látható Strausz Róbert, az új mozgalom lelkes támogatója, gyulai szervezője, megyei koordinátora. Érdekes, hogy Magyar Péter úgy pózolt vele az eseményen, s ezek szerint megyei koordinátorként is számíthat rá, hogy egy kommentje alapján nem is tudja, hogy ki ő.

Pedig a mozgalom részéről épp ő volt az, aki a német közmédiában lelkesen mószerolta Magyarországot, nagy, balliberális elődök példáját követve. Magyar Péterrről ugyanis épp a országjárásának gyulai állomása kapcsán készített riportfilmet a ZDF Auslandsjournal című műsora április 24-én, amihez Strauszt is megszólaltatták. 

Strausz elmondta: mióta a „reményhordozó” Magyar Péter oldalára állt, ismét egy közösség részének érzi magát.

Interjújában kifejtette továbbá, hogy a Gyulán Magyar Pétert meghallgatni összegyűltek „változásban reménykednek, és szilárdan hisznek a demokrácia helyreállításában Magyarországon”.

A szervező efféle buzdításokat küldött többek között a békési Magyar Péter-rajongóknak: „Rengeteg emberrel beszéltünk, és bátran kijelenthető, hogy kormányváltó hangulat van kibontakozóban.”

Strausz évekkel ezelőtt egy DK-s rendezvényen is feltűnt, ahol a Gyurcsány-párt aktivistáit okította, mások mellett Arató Gergely.

További adalék, hogy Magyar Péter rajongója még a '90-es években azt hangoztatta magáról, hogy ő nem más, mint Johann Strauss világhírű zeneszerző egyik leszármazottja, erre hivatkozva próbált haknikkal házalni, több koncertet is hirdetett ezen felbuzdulva.

Információk szerint azért változtatta meg az eredeti nevét Klieglről Strauszra, hogy még hihetőbb legyen története. Csakhogy ebből lettek gondjai: akkoriban Strauszról így írtak a békés megyei népújságban: a vendégek csalódottan állapították meg a város egyik szállodájában rendezett zongorakoncert után, hogy a „keringőkirály” Johann Strauss ükunokájaként beharangozott művész helyett valaki más lépett fel az esten.

De ennél kellemetlenebb epizódok is vannak az életútban! Strausz betört egy könyvtárba és egy művelődési házba.

És ami talán a legkínosabb: Magyar Péter gyulai segítője pénzhamisítási ügybe is keveredett, ami kapcsán egyébként a Mandiner az érintettet is megkereste. Nem lettünk sokkal okosabbak, bár Strausz tagadta, hogy valaha is követett el bűncselekményt, továbbra sem látunk tisztán az ügyben, ugyanis egy Facebook-posztban meg elismerte, hogy pénzeket másolgatott, de ahogy ő fogalmazott, ez akkoriban „buli volt a középiskolások” között.

Strausz erről az ügyről azt írja a posztban, hogy másodfokon elítélték, de perújítással felmentették. Amikor megkérdezték tőle, hogy tényleg felmentették-e, tudja-e ezt dokumentummal igazolni, akkor erre érdemben nem válaszolt, csak azt ismételgette, hogy soha nem követett el bűncselekményt. Strausz egyébként a betöréses ügyét is tagadta, ami azért is érthetetlen, mert a művelődési házba és a könyvtárba betörés tényét már korábban elismerte egy helyi lapnak.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató