2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Putyin: Oroszországnak mindig egy lépéssel ellenfelei előtt kell járnia

Oroszországnak mindig egy lépéssel ellenfelei előtt kell járnia, és meg kell őriznie technológiai előnyét, hogy garantálja a győzelmet – mondta Vlagyimir Putyin elnök.

Az elnök erről szombaton beszélt, amikor meglátogatott egy Moszkva mellett található nagy állami tulajdonú védelmi vállalat központját. A létesítményben tartózkodva Putyin megbeszélést folytatott Oroszország vezető védelmi vállalatainak vezérigazgatóival.

Még egy csekély technológiai előny megszerzése is drasztikus hatással van a hadszíntéren – jelentette ki az elnök, utalva az ukrajnai konfliktus tanulságaira.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy mindig egy lépéssel előrébb kell járnunk. Mindig egy lépéssel az ellenfél előtt kell járnunk, és akkor a győzelem garantált lesz. Ezt önök is tudják”

– mondta.

„Az önök szakemberei és személyesen önök mindig kapcsolatban maradnak az ütközővonalon harcoló embereinkkel, akik nem kímélik magukat Oroszország érdekeinek védelmében. Amikor sikerül előnyt szereznünk, legyen az bármilyen csekély is, ez sokszorosára növeli hatékonyságunkat” – tette hozzá Putyin.

Putyin szerint az ország védelmi iparának, amely az ellenségeskedések közepette fellendült, nemcsak a katonai igények kielégítésében kell hatékonyabbá válnia, hanem diverzifikálódnia kell, és jobban be kell kapcsolódnia a polgári gyártásba is.

„E rendszerszintű célkitűzés megvalósítása kulcsfontosságú a védelmi ágazat gyártási potenciáljának racionalizálásához és a tehetséges szakemberek karrierjének előmozdításához. Összességében ez fenntarthatóbb alapot teremtene a védelmi gyártók számára, mivel hosszú távon szilárd gazdasági és pénzügyi alapot biztosítana számukra” – magyarázta.

Az elnök kitért az ellenségeskedések közben felbukkant civil finanszírozású hadiipari gyártókra is.

Az általuk kínált megoldásokat – például a rádióelektronikus hadviselési eszközöket vagy a kifinomult drónokat – gyorsan kell a hadsereg számára átvenni

– mondta az elnök.

„Hatékonynak kell lennünk az úgynevezett alulról jövő védelmi gyártó szektor által szállított eszközök felhasználásakor is. Lehetővé kell tennünk számukra, hogy fejlesszék és bővítsék gyártási tevékenységüket, és gyorsított eljárást kell bevezetnünk a leghatékonyabb megoldásaikat a hadsereg számára” – jelentette ki Putyin.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató