2024. június 23. - Zoltán
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Állatoknak nevezte a fideszeseket Poloska Péter

Emberi méltóságában sértett meg több millió embert Magyar Péter egy utcai fórumán, ahol kihaló állatfajtának nevezte a fideszeseket - írja a Magyar Nemzet.

Ez a gyalázkodó, gyűlöletkeltő hangnem jellemző Magyar nyilvános szerepléseire, illetve munkatársainak korábbi megszólalásaira is. Mindez kísértetiesen emlékeztet a 2022-es választási kampányra, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje trágyával etetett gombákhoz hasonlította a kormánypárti szavazókat, illetve ostobáknak, agymosottaknak nevezte a vidékieket.

Magyar Péter is csatlakozott a gyűlöletkeltéshez, a tiszaföldvári fórumán ugyanis úgy fogalmazott:

mostanában már ciki fideszesnek lenni, kihaló állatfajta.

A Tisza párt alelnöke korábban is tett botrányos kijelentéseket, fenyegetőzött például azzal, hogy június 8-án a Hősök terén nem lesznek békések, azt a tömeget nem lehet majd megállítani. Az alapvető emberi normák semmibe vétele, a személyeskedő és fenyegető hangnem jellemző Magyar kollégáira is. Az egyik fontos háttérember, aki a párt „operatív tisztjeként” segíti a rendezvények, tüntetések, utcai fórumok szervezését, Radnai Márk, a Jobbik korábbi kommunikációs igazgatójának, az „impexes” Radnai Lászlónak a fia.

Radnai Márk filmrendező neve nem ismeretlen a médiafogyasztók számára, ugyanis 2015-ben durván megfenyegette Koltai Tamás színikritikust, aki állítólag többször leszólta már Radnai munkáját.

"Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád, hogy kártékony csótány. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!"

A Tisza párt egyik európai parlamenti képviselőjelöltje 2022-ben agymosott népnek nevezte a magyarokat. Kollár Kinga egy Facebook-bejegyzésében azt írta:

Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok.

Magyar Péter és munkatársainak kijelentései a baloldal 2022-es miniszterelnök-jelöltjének ámokfutását idézik. Emlékezetes, hogy Márky-Zay Péter többek között trágyával etetett, sötétben tartott gombákhoz hasonlította a kormánypárti szimpatizánsokat, de elhangzott az is, hogy ostobák és aberráltaknak. A vidéki embereket is mélyen sértő kijelentéseket tett a hódmezővásárhelyi polgármester, például azt állította, hogy ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató