2024. június 25. - Vilmos
EUR : 395.49
USD : 369.13
Időjárás ikon29°17°

Kokaint szippantottak a cseh képviselőház toalettjén

A toalett Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnökének irodája közelében volt.

Minden bizonnyal kokaint szippantottak a cseh parlament képviselőházában. Ezt még 2023 januárjában fedezte fel a biztonsági szolgálata, amikor tagjai egy maradék fehér porral ellátott papírdarabot találtak a férfivécében. A képviselőházat az esetről nem tájékoztatták. Még a kamerafelvételek segítségével sem tudták kideríteni, ki vitte be a kábítószert a vécébe. Az ügy részleteit szerdán közölte a Seznam Správy.

A kábítószert a hosszas ellenzéki obstrukciók idején találták meg, amikor a képviselőknek éjszakai tárgyalásokon kellett részt venniük. A biztonsági őröknek – akinek az irodája a férfivécével szomszédos – az éjszaka folyamán többször is gyanús volt a fal mögül áthallatszódó gyanús kopogás. A rendőrök ekkor egy darab papírt találtak az egyik vécé öblítőjén. Elmondásuk szerint az utólagos vizsgálat kimutatta, hogy a papírdarab kábítószert tartalmazhatott.  

A Seznam Zprávy weboldal szerint a biztonsági őrök a lefoglalt papírdarabot a hradzsini székhelyükre vitték, ahol elvégeztek egy tesztet, amely megerősítette a kokain jelenlétét. A rendőrség a belső rendszerben rögzítette az esetet, de nem értesítette a képviselőház vezetőségét.

A szerver szerint a toalett Markéta Pekarová Adamová, a cseh képviselőház elnökének irodája közelében volt.  

A rendőrség szerdán az X közösségi oldalon az esethez hozzátette, hogy a biztonsági őrök nem sokkal a felfedezés után átnézték a biztonsági kamerák felvételeit, de még azok sem fedték fel annak a személynek a kilétét, aki a papírdarabot hozta.      

A biztonsági vezetés úgy értékelte az esetet, hogy nem történt bűncselekmény vagy vétség, mert a talált kábítószer mennyisége minimális volt, és mivel senki nem volt veszélyben, senkit sem kellett értesíteni. Pekarová Adamová megerősítette, hogy nem tudott az esetről.

(Körkép)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató