2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Újabb feljelentést tesz Karácsony Gergely ellen Zugló volt főépítésze

„A Bosnyák tér felújításával kapcsolatban a volt főépítész által megfogalmazott kritikákat nehéz mérlegre tennem. Azt tudom megítélni, hogy velem kapcsolatban nagyon súlyos valótlanságokat állított. Nem tudom, hogy innentől kezdve a többi állítását mennyire lehet komolyan venni.

Ha Horváth Csaba valamiben hibázott, akkor az az, hogy felkészületlen és felületes főépítésze volt”

– nyilatkozta Karácsony Gergely az Indexnek adott interjújában Dienes Jánosról, Zugló volt főépítészéről. Dienesről szerdán írtuk meg, hogy feljelentést tett Karácsony ellen azért, mert a főpolgármester Partizán főpolgármester-jelölti vitájában futóbolondnak nevezte. Azonban Dienes csütörtökön a hvg.hu-nak jelezte, hogy

„a hazugnak beállítás és a szakmai kompetencia kétségbe vonása miatt újabb becsületsértés tárgyú büntetőfeljelentést teszek Karácsony Gergely főpolgármester ellen

azért, mert szerintem az interjúban tett állításai alkalmasak a becsületem csorbítására, valamint szakmai hitelem rontására”.

Dienes Jánost 2023 végén rúgták ki zuglói főépítészi állásából, ő ezért munkaügyi pert indított az önkormányzat ellen, erről itt írtunk bővebben:

A volt főépítész kedden a Válasz Online-on publikált írásában reagált Karácsony vele kapcsolatos kijelentésére, cikkére pedig reagált azóta Karácsony egykori zuglói kabinetfőnöke, Németh Zsolt is. Németh, szintén a Válasz Online felületén megjelent válaszában azt írta, Dienes valótlanságokat állított. Dienes lapunknak erre az írásra is reagált csütörtökön, szerinte Németh bizonyos bekezdései félreértésekről, valamint információhiányról árulkodnak.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató