2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Vitézy Dávid bejelentette, kezdeményezik az újraszámlálást, kiszivárgott egy hangfelvétel is

Hétfő este megjelent a hivatalos határozat, amelyben a Fővárosi Választási Bizottság megállapította a főpolgármester-választás eredményét, amelynek értelmében Karácsony Gergely, a Párbeszéd – Zöldek–DK–MSZP közös jelöltje maradhat a főváros élén. Ám a határozat még nem jogerős, ellene három napig lehet fellebbezni jogszabálysértésre való hivatkozással.

Vitézy Dávid bejelentette, kezdeményezik az újraszámlálást 

A főpolgármester-jelölt kedden kora délután egy Facebook-posztban azt írta: „Csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni.”

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni

– fogalmazott, hozzátéve: „Bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni. Ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fogok neki – persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem.”

Kiszivárgott egy furcsa hangfelvétel

A lapátos szófordulat azért került elő VItézy Dávid posztjában, mert nemrég kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely állítólag azt mondta, hogy ezzel verik szét Vitézy Dávid fejét.

A felvétel itt hallható.

A főpolgármestert az anyaggal szembesítették is a Telex interjújában. Vitézy mindezt úgy kommentálta: „Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett – mint mindig.”

Jó lenne végre túllépni ezen a kampányon Budapest érdekében, és végre a városról beszélni. Ez sajnos ma sem sikerült a főpolgármesternek, ehelyett ma is újabb vádaskodásokat és hazugságokat fogalmazott meg, most már nemcsak engem, de a rám szavazókat is támadta

– írta Vitézy Dávid.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató