2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Bayer Zsoltnak elege lett: tüntetést szervez az EU döntése ellen

Bayer Zsolt kormánypárti publicista a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben fejtette ki véleményét Brüsszel Magyarországot sújtó 200 millió eurós büntetéséről.

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Unió Bírósága példátlan súlyos büntetést szabott ki Magyarországnak, amit azzal indokoltak, hogy hazánk nem teljesítette a bíróság egyik ítéletét. A 200 millió eurós pénzbírság mellett arra is kötelezik Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegő kényszerítő bírságot. 

„Az Európai Bizottság immár másodszor nyújtott be keresetet hazánk ellen az Európai Bírósághoz. Az ok: Magyarország nem engedi be a migránsokat, Magyarország nem hajlandó olyan állapotokat teremteni a határain belül, amilyen állapotok uralkodok ma a nyugati nagyvárosokban, Magyarország nem hajlandó kiugró bűnözési statisztikák, állandó erőszak és állandó terrorfenyegetettség árnyékában élni” – írta a publicista.  

„Ezért az Európai Bíróság a mai napon napi 1 millió Euro, vagyis közel napi 400 millió forint büntetésre ítélte hazánkat.”

Ez tűrhetetlen! Ez nem ítélet, hanem az Európai Bizottság politikai furkósbotja! Ezt az ítéletet nem vagyunk hajlandóak elfogadni!”

„Kérek mindenkit, aki nem fogadja el ezt a Tanú című filmből ismerős ítélkezést, holnap, június 14-én, pénteken 18 órára jöjjön el az EU budapesti képviseletéhez, és fejezzük ott ki együtt tiltakozásunkat és felháborodásunkat.

Cím: Bp., 02. kerület, Lövőház utca 35. (A Millenáris parknál)” – tette hozzá Bayer Zsolt a posztban. A büntetésről Orbán Viktor miniszterelnök is leírta gondolatait. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató