2024. július 19. - Emília
EUR : 390.04
USD : 356.82
Időjárás ikon34°21°

Karácsony 41 szavazattal verte Vitézyt

Döntött az Nemzeti Választási Bizottság (NVB), Karácsony Gergely nyerte meg a főpolgármester-választást. A hivatalos közlés szerint 41 szavazat volt a különbség közte és Vitézy Dávid között.

 

Korábban írtuk:

Pénteken délután befejeződött a Nemzeti Választási Irodában a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazatok újraszámlálása. Az Index úgy értesült, hogy nagyon kis különbséggel ugyan, de továbbra is Karácsony Gergely nyert a választáson.

Az Index információi szerint a mai újraszámlálásnál több mint 500 olyan szavazatot találtak, amelyet eredetileg érvénytelennek nyilvánítottak, de valójában érvényesek voltak. E voksok nagy többsége Vitézy Dávid szavazatszámát bővítette, de kisebb arányban voltak olyanok is, amelyeket Karácsony Gergelyre adtak le. 

Ennek következtében csökkent a különbség a jelöltek közt,

DE VÉGÜL KIS KÜLÖNBSÉGGEL, MINDÖSSZE 54 SZAVAZATTAL KARÁCSONY GERGELY NYERT.

Véget ért a szavazat újraszámlálók munkája. A bizottság tagjai ezután ellenőrzik a mégis érvényesnek minősített szavazólapokat, a Nemzeti Választási Bizottság 17 órakor tart ülést.

A szavazatszámlálók munkája után Nagy Attila, az NVI elnöke az újságírók jelenlétében személyesen nézte át a mégis érvényesnek minősített szavazólapokat, majd közölte, hogy a folytatás a Nemzeti Választási Bizottság 17 órakor kezdődő ülésén várható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató