2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

A német rendőrség román drukkereket toloncolt ki az országból

Több szurkolói csoport ellen is intézkedtek.

A labdarúgó Európa-bajnokság során másodszor teltek meg a müncheni stadion lelátói hétfőn, a német–skót nyitómeccs után Ukrajna és Románia legjobbjai csaptak össze a bajor fővárosban. Kisebb meglepetést jelentett, hogy a románok játszi könnyedséggel fektették két vállra az ukránokat, erről a történelmi sikerről azonban voltak akik lemaradtak, miután a német hatóságok bizonyos szurkolócsoport tagjait kiutasították az országból – írja a gsp.

A lap úgy értesült, hogy a müncheni reptér melletti vasútállomásokon, továbbá Németország egyéb határain is feltartóztattak drukkereket, akiket később kitoloncoltak az idei Eb-nek otthont adó országból.

A cikk szerint a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a román csendőrség (Jandarmeria) elküldött egy listát a német hatóságoknak, illetve az Interpolnak a táborok veszélyes tagjairól, a beazonosítás után pedig el kellett hagyniuk Németországot.

Az árulás miatt a kitoloncolt szurkolók a román hatóságokat tették felelőssé...

Az elmúlt években többször volt hangos a média a román bajkeverők akcióitól, azt akarták megakadályozni a németek, hogy az Eb idején újabb problémákat okozzanak a szurkolók.

Mint arról beszámoltunk, Németország országos rendőrfőkapitánya az Eb előtt még úgy nyilatkozott, az iszlamista terror a legnagyobb veszély, de azért a magyaroktól is tartani kell. Nos, lehet mégsem a magyarok jelentik „a legnagyobb veszélyt” az Eb-rendezés biztonságára.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató