2024. július 23. - Lenke
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Bús Balázs: Kiss László polgármesternek le kell mondania az óbudai korrupciós botrány miatt

Kiss László nem lehet tovább Óbuda-Békásmegyer polgármestere, miután a márciusban kirobbant korrupciós botrány elérte közvetlen helyettesét, valamin a kampányfőnökét is – írja Facebook-oldalán Bús Balázs fideszes politikus. Csütörtök reggel volt az óbudai alpolgármester és a békásmegyeri piacigazgatójának meghallgatása a Budai Központi Kerületi Bíróságon, ahol elrendelték a letartóztatásukat 30 napra. Még márciusban kezdték el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai őrizetbe venni a gyanúsítottakat az óbudai önkormányzatot is érintő korrupciós ügyben. Két vallomás is arról szól, hogy Kiss Lászlónak is le kellett adni a korrupciós pénzekből.

Letartóztatták a DK-s Kiss László polgármester első számú helyettesét (Czeglédy Gergőt) és mellette kampányfőnökét (Krébesz Dánielt) is – írja Facebook-oldalán Bús Balázs, hozzátéve: Kiss László hallgat, ahogy március óta próbál a felelősség elől elmenekülni és a választások miatt a példátlan korrupciós botrányt az óbudaiak elől elhallgatni, vagy eltussolni?

Bús szerint a felelősséget kellene már egyszer vállalnia Kissnek, ami az elmúlt 5 évben nem sikerült. (Kiss e sorok megszületésekor még polgármester volt.)

A fideszes politikus szerint vállalnia kellene a felelősséget a DK-nak, MSZP-nek, Párbeszéd-Zöldeknek, Momentumnak, LMP-nek és a Jobbiknak, akik – mint ahogy Bús megfogalmazza – “ezeket az embereket Óbudára szabadították”.

És persze várjuk, hogy Karácsony főpolgármester is mondjon végre valamit a saját listájának az óbudai szereplőiről. Az az ő felelőssége!

– zárja sorait Bús Balázs.

Börtönből is lehet felügyelő bizottsági tag valaki?

A főpolgármesteri választást mindössze 41 szavazattal elvesztő Vitézy Dávid közben azt írja a Facebook-oldalán a botránnyal kapcsolatban:

Czeglédy Gergő tegnap óta (…) letartóztatásban van az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügyek kapcsán, viszont változatlanul a BKK felügyelőbizottságának tagja Karácsony Gergely delegáltjaként. Vajon meddig lehet az előzetesből felügyelni a BKK törvényes működését?

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató