2024. július 18. - Frigyes
EUR : 390.9
USD : 357.25
Időjárás ikon35°21°

Az iráni parlament terrorszervezetnek nyilvánítaná a kanadai hadsereget

Válaszul arra, hogy Kanada az iráni Forradalmi Gárdát minősítette annak.

Az iráni parlament bejelentette, hogy terrorszervezetnek tervezi nyilvánítani a kanadai hadsereget – írja az Iran International. Az iráni képviselők azt követően álltak elő a tervvel, hogy Kanada az iráni fegyveres erők egyik ágát, az iráni Forradalmi Gárdát minősítette terrorszervezetnek.

Szombaton 250 iráni képviselő közös nyilatkozatot adott ki, amelyben a kanadai döntést nem túl bölcs és hülye lépésnek nevezték. A kanadai feketelistára kerülő szervezettel is szolidaritást vállaltak, közölve, hogy minden csatlakozó képviselő a Forradalmi Gárda tagjának tekinti magát.

Dominic LeBlanc kanadai közbiztonsági miniszter szerdán közölte, hogy az ország kormánya felveszi az iráni Forradalmi Gárdát a terrorszervezetek listájára. Kanada így az országban tartózkodó, hivatalban lévő, illetve volt iráni tisztségviselőkkel szemben eljárást indíthat, illetve ki is toloncolhatja őket, emellett a hatóságok befagyaszthatják a Forradalmi Gárda vagyonát, illetve eljárást indíthatnak támogatóikkal szemben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató