2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Csekk Katalin őrjöng: A Megafonosok rázoomoltak a csunyámra, kérjenek bocsánatot!

Nagyon kiakadt a hazaáruló.

Apáti Bence és Trombitás Kristóf videót készített a Momentum bukott EP-képviselőjéről. Az egyik videóban olyan pózban látható Cseh, mint az Elemi ösztönben Sharon Stone. 

A jelenet 5:25-nél látható...

Emiatt visít most Cseh:

A tegnapi napon több megafonos propagandista egy olyan videót tett közzé rólam a közösségi oldalaikon, amiben úgy próbálnak politikai jópontokat szerezni a saját táboruknál hogy bezoomolnak a lábam közé, a nőiségemben, emberi méltóságomban engem gyalázó kommentárokkal kísérve. Arra szeretném kérni Trombitás Kristófot, Apáti Bencét, és az összes kedves megafonos kollégájukat, hogy töröljék ezt a videót, és kérjenek bocsánatot. Nem jogi érvekre alapozva teszem ezt, hanem az alapvető emberi minimumra hivatkozva, a normális társadalmi együttélés szabályainak szellemében.

Amikor kijött ez a videó, akkor többen biztattak arra, hogy tegyek feljelentést, tereljem jogi útra az ügyet. Ezt nem fogom megtenni, mert őszintén szólva semmi kedvem ahhoz, hogy a tisztelt bíróság hosszasan elemezgesse azt, hogy a közszereplőknek vajon kötelességük-e tűrni, hogy a szoknyájuk alá közelítsenek be az őket kritizáló ellenoldali szószólók, hogy a fehérneműjüket fotózgassák. Én tényleg nem tudom elképzelni azt, hogy pártállástól teljesen függetlenül bárki is normálisnak tekintse azt, hogy a nyilvánosság elé álló nőknek a munkakörük része legyen az ilyen jellegű, méltatlan, zaklató, traumatizáló abúzus. Itt nem a törvény betűjének kell visszatartó erővel bírniuk, hanem az alapvető humánumnak.

Természetesen tudom azt, hogy a politikai szerepvállalás együtt jár azzal, hogy az ember munkáját minősítik, kritizálják, sokszor durva vagy akár méltatlan módon. Az egész, közpénzzel kitömött megafonos kontingens is rengetegszer tette ezt, nekem ezzel amúgy túl sok problémám sosem volt, maximum ostobaságnak és színvonaltalannak tartottam az anyagaikat, de ez abszolút a munkakör része. Az azonban egyszerűen nem normális, hogy a közszereplést vállaló nőknek a jogos vagy jogtalan kritikák mellett azt is szó nélkül kell tűrniük, hogy naponta kapunk kéretlen képeket férfiak nemi szervéről, hogy rendszeresen olyan üzeneteket kell olvasnunk, ami a megerőszakolásunkra vagy megcsonkításunkra buzdít, hogy gyalázatos stílusban beszélnek a külsőnkről, vagy, hogy halálos fenyegetéseket kapunk. Bátran állíthatom, hogy minden női politikus számára ez a napi realitás, politikai oldaltól teljesen függetlenül, és ez egyszerűen tűrhetetlen és elfogadhatatlan.

Az olyan videók, mint amik most rólam készültek, nem csupán nekünk, politizáló nőknek elképesztően károsak, hanem a társadalom egészének is. Normalizálják azt az online abúzust, amitől fiatal lányok tömegei szenvednek, legitimálják azt a tragikusan elterjedt gyakorlatot, amikor férfiak az exeikről terjesztenek manipulált, vagy beleegyezés nélkül készült intim képeket. Azt a hatást keltik, hogy ha valaki egy nőt kritizálni akar, akkor elfogadható az, hogy ezt a külsejének gyalázásával, vagy az emberi méltóságának aláásásán keresztül tegye.

Ha azt szeretnénk, hogy a társadalmunk biztonságosabb hely legyen minden nő számára, ha hiszünk abban, hogy fontosak a női hangok a közbeszéd formálásában, akkor csírájában kell elfojtanunk ezeket a gyakorlatokat. Kedves megafonos-fideszes főnökség, higyjétek el nekem, ezekkel a videókkal nem csak azt éritek el, hogy az általatok gyűlölt és megvetett Cseh Katalint lelkileg megtöritek, hanem azt a példát állítjátok minden egyes nő elé - jobboldaliaknak, baloldaliaknak, liberálisoknak, mindenkinek -, hogy még véletlenül se vállaljon politikai szerepet, mert annak az a következménye, hogy az ehhez hasonló abúzus velük is következmények nélkül megtörténhet.

Szerintetek elfogadható lenne az, ha egy fideszes női politikusról készülne egy ellenzéki sajtótermékben egy hasonló videó?

Hol van az a hirtelen megtalált feminizmus, ami Varga Judit esete után bejárta az egész jobboldalt?

Biztos vagyok benne, hogy ugyan teljesen máshogy látjuk a közügyek helyzetét, a lelketek mélyén ti sem egy olyan világot képzeltek el a lányaitoknak, barátnőiteknek, női szeretteiteknek, amiben normalizálva van az ilyen típusú zaklatás. Kérlek titeket, ennek szellemében cselekedjetek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató