2024. július 18. - Frigyes
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

A Pussy Riot alapítója Orbán Viktorról: „Ideje lenne nyugdíjasotthonba vonulnia, és az unokáival lazítania”

Nadja Tolokonnyikova szerint Orbán és az emberei Magyarországot a konzervatív, szélsőjobboldali, agresszív mozgalom egyik központjává tették.

Mint hazaáruló és külföldi ügynök szerepel az orosz körözési listákon, Európában viszont befutott művész Nadja Tolokonnyikova, a Pussy Riot alapítója – írja a hvg.hu előfizetéses oldala, amely egy interjút közöl a 34 éves feminista aktivistával, amelyben felmerült Orbán Viktor világpolitikai szerepe is.

A kiállítását Linzben megnyitó aktivista így vélekedett a magyar miniszterelnökről:

„Olyan régóta van hatalmon, hogy

ideje lenne nyugdíjas otthonba vonulnia, és az unokáival lazítania.

„Én nem vagyok magyar, nyilván nem ismerem annyira a politikát, mint te. De, amit hallottam, az nagyon aggasztó. A cenzúra, a kerítésépítés, a bevándorlóellenesség.”

Orbán és az emberei Magyarországot a konzervatív, szélsőjobboldali, agresszív mozgalom egyik központjává tették.

„Én nagyon egyszerűen látom a világot. Szinte olyan vagyok ebben az értelemben, mint egy csecsemő, ami az alkotásban sokat segít. Fekete-fehér ez a kérdés: van egy erő, amelyik előreviszi a világot, és progresszívebbé és befogadóbbá teszi mindenki számára. És van egy másik erő, amelyik ezt az egész «Make America Great Again»-t foglalja magába. Azt mondja, visszahozza a dicső múltat, de valójában az összes emberi jogi eredményt visszafordítaná. Orbán Viktor lett ennek a sötét mozgalomnak a globális reklámarca.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató