2024. július 17. - Elek, Endre
EUR : 391.4
USD : 359.05
Időjárás ikon37°22°

Kijevet támadják az oroszok (Videók)

Július 8-án reggel Oroszország Kijevet támadta, hangos robbanásokat okozva - írja a Kanal 24.

Július 8-án reggel Oroszország megtámadta Kijevet, és hangos robbanások hallatszottak a városban. Egy mentőautó jelenleg is úton van a főváros egyik kerületébe.

Erről Vitalij Klitschko polgármester számolt be. A KCIA szerint a főváros Szolomjanszkij kerületében törmelékhullást regisztráltak.

Nem sokkal korábban a légierő jelentette, hogy rakéták repültek a város és a régió felé. A helyi és a megfigyelő Telegram csatornák szerint a robbanások után tűz ütött ki Kijevben, és füst is látható volt. 

"A Kijevet ért rakétacsapás következtében a főváros Szolomenszkij kerületében lehulló törmelékeket rögzítettek. A katasztrófavédelmi szervek a helyszínre tartanak. A károkról és az áldozatokról szóló információk tisztázása folyamatban van" - tette hozzá a KCMC.

10:30 Kijevben, miközben Oroszország ballisztikus rakétákat, cirkálórakétákat és hiperszonikus rakétákat zúdít az országra.

Az emberek a metróállomásokra menekültek a támadás idején:

Közben Klicsko jelentése szerint három ember megsérült a fővárosban. Az egy halottról szóló információkat is ellenőrzik.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató