2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Peszkov: ukrán légvédelmi rakéta csapódott be a kijevi kórházba

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő egy kijevi gyermekkórháznál történt incidenssel kapcsolatos kérdésre válaszolva sürgette, hogy az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatai alapján tájékozódjanak, amelyek kizárják a békés célpontok elleni csapásokat Ukrajnában.

"Arra kérem önöket, hogy az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatához igazodjanak, <...> amelyből kiderül, hogy egy rakétaelhárító rakéta lezuhanásáról van szó. És továbbra is kitartunk amellett: nem hajtunk végre csapásokat polgári célpontok ellen"

- mondta.

 

Peszkov hangsúlyozta, hogy a csapásokat kizárólag kritikus infrastruktúrára, katonai célpontokra hajtják végre, amelyek így vagy úgy kapcsolódnak a kijevi rezsim katonai potenciáljához.

Az orosz védelmi minisztérium előző nap közölte, hogy az ukrajnai civil objektumok elleni szándékos csapásról szóló nyilatkozatok nem felelnek meg a valóságnak. A minisztérium szerint a pusztítást egy ukrán légvédelmi rakéta lezuhanása okozta, és nem ez volt az első eset, hogy Kijev ilyen provokációkat követett el.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy számos közzétett fotó és videofelvétel a szomszédos ország fővárosából egyértelműen megerősítette, hogy a pusztítást egy ukrán légvédelmi rakétarendszerből kilőtt ukrán rakéta lezuhanása okozta a város területén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató