2024. július 14. - Örs, Stella
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Anglia - Spanyolország döntő lesz

Egy meglehetősen más angol válogatott lépett pályára Hollandia ellen az elődöntőben. Minden kétséget kizáróan most játszottak a legjobban, de nagyon hamar, már a 7. percben hátrányba kerültek Simons parádés góljával. Pickford csak mozdulni tudott a lövésre, ami olyan erővel tartott a kapu felé, hogy az végül az a hálóban kötött ki.

Anglia ezután csak még jobban kezdett el játszani, és Foden szólója majdnem gólt ért. A gólvonalról mentettek a hollandok, necces pillanat volt, akárcsak Dumfries fejese, ami a felső lécen csattant. Pickford itt is tehetetlen volt, a kapufa viszont megmentette, ahogyan nem sokkal később Hollandiát is Foden tekerésénél.

Végül Anglia 11-essel egyenlített, amit Kane értékesítette, röviddel azután, hogy blokkolás közben lerúgták a 16-oson belül. Több gól nem esett az első félidőben, majd a folytatásra Anglia teljesítménye jócskán visszaesett, nem tudni, mi történt velük a 15 perces szünetben, amit Hollandia igyekezett kihasználni.

Van Dijk bevetődő lövését Pickford hárította, majd az utolsó 10 perc előtt Saka ugyan betalált, nem adták meg a gólt. Amikor már mindenki arra számított, hogy hosszabbításba fordul át az elődöntő, a Kane helyére a 81. percben beállt Watkins 2-1-re módosította az állást.

Miután Hollandia erre már nem tudott érdemben reagálni, a döntő kapujában búcsúztak, addig Anglia készülhet a fináléra Spanyolország ellen. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy sorozatban másodszor játszanak döntőt, amit legutóbb az olaszokkal szemben buktak el.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató