Vadhajtások

Nagy-Britannia Brexit előtt: 47 000-rel csökkent a munkanélküliek száma és növekednek a bérek

Nagy-Britanniában 47 000-rel csökkent a munkanélküliek száma ismét bizonyítva, hogy az EU-ból való kilépés nem fogja “romba dönteni a gazdaságot” vagy “véget vetni Nagy-Britanniának.”

Az elmúlt két év során a munkanélküliség folyamatosan csökkenő tendenciákat mutatott, a bérek pedig átlagosan 0.7%-kal emelkedtek. Ma a brit gazdaság a legerősebb az EU-ban és ez bizonyára mély nyomokat fog hagyni az EU éves költségvetésén is.

A “Félelem projekt” lényege – a maradni akarók folyamatos félelemkeltésének elnevezése – újra és újra azt sújkolni az emberekbe, hogy Nagy-Britannia össze fog omlani az EU-ból való kilépést követően, és a társadalombiztosítási rendszer (NHS) sem fogja túlélni a váltást.

Ennek persze újra és újra ellent mondanak a tények: múlt héten például az Aldi jelentette be további 12 üzlet megnyitását, ezzel mintegy 5000 munkahelyet termetve országszerte. Csak egy újabb példa azon lehetőségekre, amelyeket a Brexit nyújt az országnak. Alacsonyabb vámtarifák, adók és kevesebb kereskedelmi szabályozás – újra virágzásnak indulhat az üzleti élet a Brexitnek hála.

Forrás: Voice of Europe