2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Külön metrókocsit javasolnak a nőknek Bécsben, a világ legélhetőbb városában

A világ legélhetőbb városának minősítette nemrégiben Bécset egy felmérés. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy néhány új szempontot érdemes lenne figyelembe vennie majd a következő rangsor közzététele előtt az azt végző szervezetnek.

Talán emlékszünk még arra, miként estek neki a ballib megmondóemberek Lázár Jánosnak (még a Facebookon is eltüntették egy ideig videóját), aki egy olyan felvétellel jelentkezett, amelyben az osztrák fővárosnak egy másik oldalát mutatta meg, pedig azóta is időről-időre olyan bűnesetekről érkeznek hírek, amelyek az integráció sikertelen voltáról tanúskodnak.

A helyzet közben odáig fajult, hogy a városi tanács egyik új képviselője, dr Ulrike Nittmann egy olyan javaslattal állt elő, ami a multikulturalizmus nem kívánt velejáróit kívánja kiküszöbölni. A nők elleni szexuális indíttatású erőszakos cselekmények kivédésére ugyanis azt javasolta az FPÖ politikusa, hogy éjjelente hozzanak létre külön kocsikat a bécsi metróban és a villamosokon, amelyeken kizárólag nők utazhatnának – írja a kurier.at.

A jogász szerint azért lenne erre szükség, mert nem lehet kitenni a bécsi nőket annak, hogy rendre erőszakos férfiakkal találják szembe magukat az éjszakai járatokon.

Mindez „a világ legélhetőbb városában” történik.

Forrás: Magyarnemzet.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató