Vadhajtások

53 migráns szállt partra az olaszországi Calabriánál

Vasárnap vitorláshajó kötött ki ötvenhárom pakisztáni migránssal a fedélzetén a dél-olaszországi Calabria régióban található Isola di Capo Rizzuto településen.

A török partokról indult hajót az olasz parti őrség észlelte és kísérte a partvonalhoz. A legénység két ukrán állampolgárságú tagját embercsempészet vádjával őrizetbe vették, a menedékkérőket pedig egy menekültügyi központban szállásolták el.

A dél-olaszországi Lampedusa szigetén a nap folyamán másik 38 menedékkérő kötött ki. A fából készített csónakkal – feltehetően Líbia partjairól – indult elefántcsontparti, guineai és tunéziai migránsokat szintén az olasz parti őrség egyik hajója vette észre és kísérte a sziget kikötőjébe. Az olasz sajtó szerint többen az utasok közül kiszáradtak, egy kritikus állapotban lévő nő pedig orvosi ellátásra szorult.

Illusztráció

 

Mióta Olaszország lezárta kikötőit a civilszervezetek mentőhajói előtt az embercsempészek alternatív útvonalakat keresnek, hogy a migránsokat hajókon Európába juttassák.

Szombaton csaknem hatvan menedékkérő érkezett szintén egy vitorláshajóval a calabriai Vibo Valentia közelébe. Ebben az esetben is őrizetbe vettek embercsempészettel gyanúsított két ukrán állampolgárt. A hajón lévő migránsok Iránból, Irakból és Szíriából származtak. A hajó feltehetően a törökországi Izmirből indult.

Mint ismert, amióta Olaszország lezárta kikötőit a Soros György által fizetett civilszervezetek mentőhajói előtt, az embercsempészek alternatív útvonalakat keresnek, hogy a migránsokat hajókon Európába juttassák.

Forrás: Origo

RSS
Twitter
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial