Vadhajtások

Troll: Ez patkányújságírás

[fb_button]

Kőkeményen beolvasott a magukat függetlennek mondó ellenzéki sajtóorgánumoknak Szarvas Szilveszter, Pindroch Tamás és Boros Bánk Levente Troll című műsorunkban annak apropóján, hogy ismét az ellenzéki média célkeresztjébe kerültek az Orbán-kormány családtámogatási intézkedései. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Felfordul az ember gyomra olyan címadások születtek az ellenzéki médiumoknál a III. Budapesti Demográfiai Csúcs apropóján – jelentette ki Szarvas Szilveszter. A PestiSrácok főszerkesztő-helyettese szerint, amit az ellenzéki sajtó művel az „kútmérgezés”. Az újságíró emlékeztetett, februárban az évértékelőn Orbán Viktor „mattolta” az ellenzéket, amikor ismertette, hogy jön a hétpontos családvédelmi akcióterv, hiszen a kiemelt gazdaság növekedés lehetőséget ad arra.

Ezzel nem tudnak mit kezdeni, nem is nagyon akarnak és ilyenkor mindenbe belekötnek, a leggusztustalanabb módon

– tette hozzá.

Pindroch Tamás szerint ennél az „undorító stílusnál” már nem is beszélhetünk ellenzéki újságírásról. Feltette a kérdést:

valójában a normalitás ellenzéke ez a sajtó?

A Figyelő főmunkatársa leszögezte, az a családpolitika, amit a kormány visz, az a normalitás családpolitikája. Az újságíró egyúttal arra biztatta a kormányt, hogy még többet adjon a családoknak, hogy minél több gyermek jöjjön a világra.

Erre az újságírásra nem lehet mást mondani, mint azt, hogy ez patkányújságírás Pindroch Tamás szerint.

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője Orbán Viktornak a demográfiai csúcson elmondott beszéde kapcsán arról beszélt, hogy mindenki láthatta, az elhangzottak mögött van egy tartalom, kulturális kérdésről, nemzetmegtartó kérdésről van szó, ezen kívül pedig a kormányfő szövetségeseket keres és talál is, hiszen több külföldi vezetővel fogalmazták meg a gondolataikat, vagyis politikai demonstráció is történt a demográfiai programok mellett.

Az elemző szerint azért leegyszerűsítő az ellenzéki sajtó kommunikációja, azért próbálja kikarikírozni a kormányfő beszédét, mert a saját egzisztenciáját félti.

Forrás: Hírtv